32e Peelland Truckrun trekt door de regio

KansPlus Asten-Someren-Deurne en GeJeJong-De Wik Deurne houden op zondag 12 juni de 32e Peelland Truckrun in de regio Deurne, Asten, Someren en Bakel.

Een konvooi van ongeveer 170 trucks met daarin mensen met een beperking uit de regio maken een tocht van ongeveer 54 kilometer (drie en een half uur) door Deurne, Vlierden, Ommel, Asten, Someren, Liessel en Bakel.

Start en eindpunt is wederom bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne.

Hans Wasmus

Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns.

Het konvooi wordt begeleid door motorrijders. De motorrijders zullen het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De EHBO uit Someren is wederom aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen.

wimmaas

In de loods van Spuiterij Munsters is voor vertrek en na afloop weer van alles te doen. Er is muziek, er kan iets gedronken worden en er staat een springkussen. Ook de vaste gasten met de miniatuurvrachtwagens zijn van de partij. Zij hebben een baan uitgezet voor een demonstratie met de miniatuurvrachtwagens.

De trucks komen op 12 juni voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne. Daar wordt het konvooi geformeerd.

De passagiers met een beperking worden tussen 9.45 en 10.15 uur verwacht bij Spuiterij Munsters. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun. Hierna kunnen de deelnemers een truck opzoeken. Wie wil wordt met een taxi naar een truck worden ­gebracht. De deelnemers die niet zelfstandig kunnen instappen worden via de laadklep van een aanhanger in de cabine van “het paleisje op wielen” getild.

Tim Jeuken

De route

Om 11.00 uur wordt het sein voor ver­trek gegeven. De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat van Asten richting Someren. Het konvooi blijft vervolgens de weg richting Heeze volgen tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en gaat vervolgens door Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Na Liessel gaat het door naar Deurne. Vanuit Deurne maakt het konvooi een lus naar Bakel om uiteindelijk rond 14.30 weer terug te keren bij Spuiterij Munsters in Deurne.

Na afloop

Na afloop is iedereen moe van het kijken, het zwaaien en roepen naar familieleden en bekenden die langs de route staan. Hoog tijd om iets te drinken, iets lekkers te eten en na te praten over een geweldige dag.

Op siris.nl zijn onderstaande filmpjes te zien.