Expositie ArTheo in Museum Klok & Peel geopend

In een zonovergoten Oranjerie van Museum Klok en Peel in Asten vond op zondag 4 september onder ruime belangstelling de opening plaats van een solo-expositie van de Heusdense kunstenaar Theo van Dam.

De schilder/beeldhouwer - bekend van onder andere zijn atelier ArTheo en van de jaarlijkse groepsexpositie in zijn beeldentuin - toont er een groot aantal schilderijen en sculpturen. De opening van de tentoonstelling werd muzikaal opgeluisterd door het gelegenheidsduo Jopi Jonkers en Harry van Lunenburg.

De feestrede werd uitgesproken door de Helenaveense kunstenares Ajo van IJzeren-van Doorn van atelier ArtIris, een van Theo's mentoren. Mede dankzij haar adviezen leerde Van Dam halverwege zijn autodidactische loopbaan vrijer om te gaan met licht, kleur, vorm en beweging. Dat is terug te zien in de uitbundige schilderijen en beeldhouwwerken die Van Dam in de Oranjerie toont. Kleurrijke en beweeglijke vismotieven vormen daarin het centrale thema.

Het meest uitgesproken schilderstuk van de tentoonstelling gaat de interactie aan met het publiek. Toeschouwers worden uitgenodigd op dit doek - of een detail daarvan - te reageren. Er kan een replica op canvas mee gewonnen worden.

De expositie duurt tot en met zondag 18 september en is dagelijks te bezichtigen tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor de expositie gelden de normale entreeprijzen.