Concert gemengd koor Incantare

Op zondag 18 september klinkt er weer muziek in de Oranjerie van Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten.

Op die dag zal Gemengd koor Incantare een concert met wereldmuziek verzorgen. Het concert begint om 14.00 uur.

Incantare is de zanggroep van Muziekvereniging Jong Nederland Asten. De groep vierde vorig jaar oktober haar tienjarig bestaan.

Het koor staat onder leiding van de bezielende dirigent Rusmin Madesko. Hij arrangeert en bewerkt de muziek zelf voor een vierstemmige uitvoering in een niet alledaagse versie.

Incantare heeft een gevarieerd programma van muziekstukken uit verschillende delen van de wereld, van Russisch tot Italiaans en van Afrikaans tot gospel. Ook zingt het koor werken uit bekende musicals, bij voorkeur met gevoel en passie.

Het koor begon in 2005 als Jong Nederland-projectkoor toen er voor het WMC-percussiestuk 'Lost in Time', zangers en zangeressen nodig waren. Na de succesvolle uitvoering in Kerkrade tijdens het Wereld Muziek Concours, besloot een groot deel van het projectkoor door te gaan onder de naam Incantare, de Italiaanse term voor "betoveren". Bij optredens wordt het koor begeleid door Nihad (gitaar) en Karin (piano). Dit jaar leverde het koor een behoorlijk aandeel in de uitvoering van The Passion in Heusden. 

Op de dag dat Incantare in de Oranjerie optreedt, is daar ook voor de laatste dag de expositie van sculpturen en schilderijen van kunstenaar Theo van Dam te bezichtigen.

Voor het bijwonen van het concert en bezichtiging van de expositie gelden de normale museumentreeprijzen.