Tussen Kunst en Kitsch vanuit Museumtuin Klok & Peel

Op woensdag 21 september zendt AVROTROS ‘Tussen Kunst en Kitsch’ uit vanuit Museum Klok & Peel in Asten. De aflevering van dit populaire programma is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

De televisieopnames vonden plaats op 9 mei. Veel nieuwsgierigen bezochten die dag het museum om te ontdekken of zij eigenaar zijn van dat ene, unieke voorwerp. Of dat zo is wordt pas tijdens de tv-uitzending bekendgemaakt.

Het was de tweede keer dat de televisieploeg neerstreek in Museum Klok & Peel. De eerste keer, in april 2013, werden de opnames vooral binnen gemaakt. Vanwege het mooie weer stonden de veertien desks van de Kunst en Kitsch-experts deze keer buiten in de prachtige Museumtuin. De opnames aan de grote tafel met presentator Frits Sissing vonden plaats in de Oranjerie van het museum.

Het evenement was met 850 bezoekers compleet uitverkocht. 

Volgens AVROTROS-eindredacteur Dorette Kuipers was het museum opnieuw een ideale opnamelocatie: ‘Een prachtige, gastvrije plek met een unieke collectie. Een juweel in Brabant.’

Op vrijdag 23 september wordt Tussen Kunst en Kitsch - Museum Klok & Peel Asten herhaald op NPO 2 om 14.25 uur. Na de uitzending is het programma ook terug te kijken op http://www.npo.nl/uitzending-gemist.