SIRIS.nl

Hans Salimans wint zesde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 11 september stond er bij HSV Ons Genoegen weer een wedstrijd om de titel Vijvervirtuoos op het programma.

Het vak voor de vaste stok lag, zoals vooraf afgesproken, aan de lange kant. Voor de vrije hengel waren er twee vakken. Dit keer werden de vakken wat anders ingedeeld.

 De vangsten met de vaste stok waren niet onaardig. De leukste vangst had Erwin Mennen met 8 kilogram vis. Erwin zat ook op de Superstek en dat betekent dat de Superstek dit jaar al drie keer is uitgekeerd.

Leuk natuurlijk, al betekende het voor Erwin wel dat de pot niet zo heel goed gevuld was.

Tweede werd huidig Vijvervirtuoos David Geurts met 7.600 gram. Derde werd Wim Doezé met ook nog meer dan 7 kg.

Bij de vrije hengel vielen de vangsten een beetje tegen. In het vak waar de grootste vangsten werden verwacht werd Martien Voermans winnaar met bijna 16 kg. Tweede werd hier Frank Vossen met ruim 12 kg.

In het andere vak werd Hans Salimans winnaar met ruim 54 kilogram. Hiermee wist hij het vak en uiteraard ook de wedstrijd op zijn naam te zetten. Op ruime afstand was het Ard Verheijen die met ruim 20 kg tweede werd.

Er is nog een wedstrijd te gaan. Die is op 25 september. Bij de vaste stok moet het wel heel raar lopen wil David de eerste plaats nog mislopen. Bij de vrije hengel heeft Ruud Verheijen de beste papieren. Er zijn nog maar twee personen die hem theoretisch nog kunnen inhalen. Dan moet Ruud zelf minimaal derde worden en zelf moeten Martien Voermans en/of Ard Verheijen (hun vak) winnen.