SIRIS.nl

Restaurant Ons Jongens wint voorronde European Young Chef Award 2016

Tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch op zaterdag 17 september werd de Brabantse voorronde van de European Young Chef Award 2016 gehouden.

De winnaar vertegenwoordigt Brabant in de Europese wedstrijd in Barcelona op maandag 14 november.

De zes Brabantse deelnemers waren Yori Gerritsen van Zout&Citroen uit Oosterhout, Duco Roovers van Sense uit Den Bosch, Walter Dijkstra van Promessa uit Eersel, Jan van Hout van Ons Jongens uit Someren-Eind, Jaap Krabbendam van De Karpendonkse Hoeve uit Eindhoven en Wayne Kropman van De Heer Kocken uit Vught. Zij zijn allemaal niet ouder dan 28 jaar.

Op de Parade in Den Bosch vertoonden ze hun kookkunsten. Tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch bereidden zij hun gerecht binnen het thema 'Innovatie met traditie'. De winnaar werd Jan van Hout van Restaurant Ons Jongens uit Someren-Eind.

Jan van Hout gaat samen met François Geurds van Restaurant FG** en hoofdjurylid Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale.

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s via jonge, innovatieve chefs die werken met regionale producten en tradities rond voedsel in hun eigen regio’s.

Bron: ED