D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in Asten

D66is op zaterdag 1 oktober op verschillende plekken in Nederland het gesprek aan gegaan over het concept verkiezingsprogramma ‘Samen sterker - kansen voor iedereen’.

Daarbij ging de partij in gesprek met mensen over wat er goed gaat, maar ook over wat beter kan.

D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma was zaterdag in Asten: “Veel mensen in Brabant reageren positief op het voorstel van D66 om de wietteelt te reguleren. Het huidige kromme gedoogbeleid werkt niet en de mensen zijn het zat. Ook mooi om te zien hoe binnen de Brabantse gezelligheid de Brainportregio groeit en bloeit. Het is niet voor niets de slimste regio van Europa. Den Haag heeft daar niet altijd genoeg oog voor.”

D66 hoort graag van mensen wat zij zelf belangrijk vinden in hun buurt en wat zij willen doen om hun omgeving nog beter te maken. D66-HartvoorAsten fractievoorzitter Guus Koopman: “In onze buurten zit zo veel creativiteit. Samen kunnen we meer doen en samen staan we sterk. Daarom luistert onze D66-afdeling graag naar goede ideeën en zoeken we naar nieuwe kansen voor Asten. D66-HartvoorAsten is daarom regelmatig op straat te vinden. De komende tijd werken we hard aan de volksgezondheid in verband met de risico’s die de intensieve veehouderij met zich meebrengt. Bovendien willen we mensen meer betrekken en mee laten beslissen bij het besturen van hun gemeente."