Informatiebijeenkomst Alzheimer Café voor Asten en Someren?

John Bankers uit Asten heeft enige tijd geleden het idee opgepakt om een Alzheimer Café te starten voor de gemeenten Asten, Someren (en mogelijk Deurne).

Op dinsdag 11 oktober staat een eerste informatiebijeenkomst gepland in Museum Klok & Peel in Asten, waar met een aantal mensen zal worden gesproken over wat er komt kijken bij het oprichten van een Alzheimer Café.

Op die avond worden alle mensen verwacht, die willen praten, meedenken en mogelijk later zelfs vrijwilliger willen worden. Aanvang 19.30 uur.

Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst waar mensen met dementie en hun familieleden, maar ook professionals samenkomen. Er vinden presentaties en lezingen plaats, maar er is ook voldoende tijd om met elkaar te spreken. In Nederland zijn veel van dit type initiatieven. In de regio Zuidoost Brabant vijf, maar nog geen in de Peelregio.

Zorg- en welzijnsaanbieders in de regio werken ook mee aan het initiatief. Denk aan Land van Horne, Onis welzijn, Savant, Amaliazorg en de Zorgboog.

Meer info: e-mail johnbankers@hotmail.com.