SIRIS.nl

Someren speelt ook tegen ZSV gelijk

Someren profileert zich dit seizoen meer en meer als de kampioen van de gelijke spelen.

De spannende derby tegen ZSV in Deurne leverde weliswaar veel passie en strijd op, maar geen doelpunten en dus moesten de blauwwitten zich voor de vijfde keer in zeven competitiewedstrijden tevreden stellen met één punt.

Voor dat ene punt zouden veel Someren-supporters op voorhand getekend hebben, want de equipe van coach Jurgen de Haan miste tegen ZSV maar liefst vijf basisspelers door blessures en een schorsing. SV Someren werd overigens geconfronteerd met een veel groter gemis vanwege het overlijden van Paul Haazen. De 29-jarige speler van het zevende elftal kwam zaterdag om het leven door een noodlottig ongeval. Om die reden begon de wedstrijd op sportpark De Kranenmortel (evenals alle andere seniorenwedstrijden van Sportvereniging Someren) met een minuut stilte.

Twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Theelen moest Someren-goalie Maarten Werts handelend optreden bij een gevaarlijk schot van Thijs Meulendijks. Vijf minuten later was er aan de andere kant een goede kans voor Someren. Het schot van Dévi Fondon werd echter knap gepareerd door doelman Leon Thijs.

Daarna was de thuisclub de meest aanvallende ploeg, maar de eindpass was vaak onnauwkeurig. Bovendien gaf de Somerense verdediging met de verdienstelijk debuterende Dirk Driessen niet veel kansen weg.

Na rust was Someren via Dévi Fondon dicht bij de openingstreffer. Doelman Thijs voorkwam met een prima reflex dat de gasten op voorsprong kwamen. Tien minuten later was Maarten Kuunders gevaarlijk voor de gastheren, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Daarna schoot Someren-spits Freek van Bussel de bal rakelings naast het doel.

Optisch was Someren na rust wat sterker, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Via Stan van Helmond en weer Maarten Kuunders was ZSV dicht bij de winst, maar gescoord werd er, mede door goed ingrijpen van doelman Werts, niet meer.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van de Aker, Stijn Kusters, Dirk Driessen, Mike Kusters, Salim Zeroual, Mike Verdonschot (67 Koen de Louw), Rowel Deelen, Freek van Bussel (84 Luuk Hoeben), Dirk Hurkmans, Dévi Fondon.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek