Pompoendagen in het teken van Bosch en Brueghel

In Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten vinden van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober voor de 26e keer de Pompoendagen plaats.

Het evenement is uitgegroeid tot een populair gezinsuitje tijdens de herfstvakantie.

Bij Museum Klok & Peel zijn tienduizenden pompoenen samengebracht, die de museumtuin omtoveren tot een kleurrijke pompoenwereld.

Er vinden activiteiten plaats voor jong en oud. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

In de museumtuin zijn met pompoenen tal van creaties gemaakt. Bezoekers betreden daardoor een kleurige wereld vol pompoenen. Er is een gezellige markt waarop van alles te zien, ruiken en proeven is. In de Oranjerie zijn allerlei leuke activiteiten. Voor de liefhebbers van pompoensoep zijn honderden liters aangemaakt. Voor wie het thuis wil proberen zijn kant en klare pompoensoeppakketten te koop.

Verder zijn op de pompoenmarkt natuurlijk pompoenen te koop en kunnen kinderen zelf een Halloweenpompoen uithollen en versieren of kaarsjes maken. Rond het pad van Bosch en Pieter Brueghel zijn diverse personages en taferelen te zien uit de schilderijen van Jeroen Bosch en Pieter Brueghel, zoals een intrigerende keisnijding.

De Rabo Museumkidsweek is ook opgenomen in de Pompoendagen. Kinderen kunnen bijzondere personages opsporen, TIKKITS geheten. Met een opgestuurde foto maakt de eigenaar kans op een mooie prijs.

Een kleine invuloefening rond geschilderde spreekwoorden vraagt er om te worden afgemaakt en vormt zo een boeiende herkenning voor jong en oud. Tijdens het evenement kunnen kinderen ook pompoenen prikken om al doende een bijdrage te leveren aan een kleurrijk drieluik. Samen met vele andere kinderen ontstaat gedurende tien dagen een bijzonder kunstwerk.

Komt u het liefst op minder drukke dagen dan zijn zaterdagen of de maandag geschikt.

Woont u in de buurt? Kom dan met de fiets,

Op www.museumklokenpeel.nl is een dagprogramma te zien van alle speciale activiteiten zoals live muziek en grimeurs.

Voor de Pompoendagen gelden de normale entreeprijzen van het museum. Met een gezins- of seniorenpas voor € 25 kunnen ouders of grootouders sámen met (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van het jaar onbeperkt bezoeken.