Harmonie St.-Cecilia naar Borgentreich

Op uitnodiging van de plaatselijke ‘Musikverein’ reizen op zaterdag 29 oktober zo’n honderd Astenaren af naar het Duitse stadje Borgentreich om daar een spetterend Promsconcert te geven.

Al jaren onderhoudt de Astense Harmonie St.-Cecilia warme banden met Musikverein Borgentreich. Door de jaren heen zijn er al verschillende uitwisselingen over en weer geweest.

Dit is de eerste keer dat de harmonie een volledig Promsconcert met zang, combo en professioneel licht en geluid gaat neerzetten in Duitsland.

Een Promsconcert, waarin klassieke muziek wordt gecombineerd met pop- en rockmuziek, is een muziekevenement dat ze in Duitsland nog niet echt kennen. Toen enkele Borgentreichse muzikanten de RABO Proms 2015 bezochten waren ze dan ook erg onder de indruk. Zodanig dat ze harmonie St.-Cecilia hebben gevraagd om een avondvullend Promsconcert te geven. Op het programma staan werken als Home van Dotan, Adios Nonino (bekend van Máxima’s traan), Gerschwins Rhapsody in Blue en Child in Time van Deep Purple (dé hit van de RABO Proms 2015). 

Op zondag 30 oktober zal het A-orkest tevens de zondagsmis opluisteren in de kerk in Borgentreich.