36e Zeskamp Asten met 23 teams

Het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten vormt in het weekend van 17, 18 en 19 juni het toneel voor de jaarlijkse zeskamp voor alle buurt- en jeugdverenigingen/vriend(in)engroepen van Asten en Someren.

De zeskamp is van vrijdagavond tot en met zondagavond vrij toegankelijk voor het publiek. Ook voor een natje en een droogje kan je terecht in en voor de grote tent.

Wim Maas

Na drie jaar van afwezig te zijn geweest in verband met de coronapandemie is het evenement Zeskamp Asten weer terug. Buurtverenigingen De Paddestoel en Den Hemelberg tekenen voor de 36e keer op rij voor de organisatie van dit evenement.

Er hebben zich 15 junioren- en 8 seniorenteams ingeschreven.

Rob Fritsen

De zeskamp begint op vrijdag om 18.00 uur in de tent op het evenemententerrein met een playbackavond voor de junioren met als thema 'Foute Party'.

Zaterdag kunnen de junioren laten zien wat zij verder in hun mars hebben.

Rob Fritsen

Rond 10.00 uur beginnen de spelen voor alle teams. Aan het einde van de dag wordt er een rode draadspel gespeeld, waarbij de teams een parcours afleggen. Hierbij gaat het erom wie het snelste is om zo nog extra punten te kunnen scoren. Na deze sportieve dag volgt de prijsuitreiking.

‘s Avonds kunnen de senioren laten zien hoe goed zij kunnen optreden op het thema ‘Bierfeesten’. Op deze avond zal er geplaybackt, maar ook live worden opgetreden door de teams. De optredens beginnen om 20.00 uur. 

Rob Fritsen

Op zondag wordt de zeskamp om 9.30 uur voortgezet. De aanvang van de wedstrijden zal rond 10.30 uur zijn.

Aan het einde van de dag wordt er een rode draadspel gespeeld, waarbij de teams een parcours afleggen.

In de tent zal vervolgens op een feestelijke manier de prijsuitreiking volgen.

Tevens zal de loterij plaatsvinden van de verkochte loten.

Na de prijsuitreiking volgt er een feestelijke afsluiting.

Drie jaar geleden maakte SIRIS-tv een filmpje van de laatste Zeskamp Asten.