Familie-uitje Klok & Peel kleurrijk herfstevenement

De organisatoren van de pompoendagen in Museum Klok & Peel in Asten hebben er alles aan gedaan om van dit familie-uitje een herfstvakantie-evenement van formaat te maken.

Om te beginnen zijn er in de afgelopen weken circa 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. Weer meer dan vorig jaar toen er toch ook behoorlijk was uitgepakt voor de jubileumeditie.

Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen belangstellenden best een middagje uittrekken. Al meteen langs de toegangsweg - de museumgang - staan aan weerszijden prachtige creaties, gemaakt door leden van Groei & Bloei en gebaseerd op het thema Van Bosch tot Brueghel.  Ze wijzen de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen.

Kinderen storten zich graag op de grote stand waar ze Halloweenpompoenen kunnen uithollen. In een andere stand kunnen ze kaarsjes maken en verder hoeven ze zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. Behalve 'saaie mannetjes pimpen' kunnen ze kleurenpracht terugbrengen in een enorm drieluik, gebaseerd op de in het museum hangende Tuin der Lusten, selfies maken met TIKKETS, wezentjes met enkel een grote mond, en spreekwoorden raden. Die spreekwoorden grijpen ook terug naar de schilderijen van Jef Rottiers die in het museum hangen.

Eén van de hoogtepunten van dit jaar is het bosrijke pad achter in de museumtuin, waar te zien hoezeer een thema als 'Van Bosch tot Brueghel' tot de verbeelding spreekt. Prachtige taferelen zijn er uitgebeeld, zo weggelopen uit de schilderijen van de Oude Meesters.
Tot de geneugten van de Pompoendagen behoren ook de intussen gerenommeerde Astense pompoensoep en veel ander lekkers dat door allerlei standhouders wordt aangeboden. En dan is er nog het dagelijkse entertainment, variërend van accordeonmuziek tot grimeersessies. De Pompoendagen duren nog tot en met zondag 30 oktober. Het publiek kan dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur terecht.

Komt u het liefst op minder drukke dagen dan zijn zaterdagen of de maandag geschikt. Woont u in de buurt? Kom dan met de fiets !

Vanwege wegwerkzaamheden kunt u het beste onze website raadplegen voor de optimale routes. Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat 23 te Asten.

Op www.museumklokenpeel.nl is een dagprogramma te zien van alle speciale activiteiten zoals live muziek en grimeurs.