11e Herfstbockconcert Astens Mannenkoor

Het Astens Mannenkoor houdt op zondag 20 november het 11e Herfstbockconcert.

Tijdens dit concert treden, behalve het Astens Mannenkoor, ook de zanger, schrijver en verteller Cor Swanenberg en zijn accordeonist Henk Verhagen op.

Het concert vindt plaats in zaal Jan van Hoek aan de Markt in Asten en begint om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

Entree € 7,50, inclusief consumptie.

Cor Swanenberg is vaak gelauwerd. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau, kreeg de Ad de Laatprijs en de Dialectprijs van Noord-Brabant en won de dialectpenning voor het beste Brabantse gedicht op het Brabants Dialectenfestival in Lieshout. Op maandag 14 november krijgt hij uit handen van de Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning van de provincie Noord Brabant, een van de Brabant Bokalen. Hij kreeg deze onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds omdat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan het behoud en de versterking van het Brabants taal- en muziekcultuur.

Verder schreef hij een groot aantal boeken waarvan de meeste over Noord-Brabant gaan. Recent verschenen van hem De Kroniek van Aaderode en zijn memoires Met de kont in de boter. Hij stelt al dertig jaar de Brabantse Spreukenkalender samen.

Onder het pseudoniem Klaas van Bètte realiseert hij wekelijks een column in dialect voor de weekbladen De Brug en Thuisinhetnieuws. Het succes van deze rubriek heeft na ruim vijftien jaar geleid tot zeven boeken in de reeks van Klaas van Bètte en tot de negenhonderdste column.

In 2015 vierde hij zijn veertigjarig jubileum als Brabants artiest. Met zijn accordeonist Henk Verhagen uit Den Dungen trekt Cor al jaren door de provincie. De voorstelling Humor op z’n Brabants is een mengeling van liedjes en conference in Brabants (Meierijs) dialect en is befaamd om zijn gemoedelijke sfeer.

Met Henk verzorgt Swanenberg ook sfeervolle theater- en kerstvoorstellingen. Ze maakten samen meerdere cd’s met liedjes en conference.

 

Het Astens Mannenkoor staat onder leiding van Poul van Rooij en wordt op de piano begeleid door Oksana Bos-Baljva. Het repertoire voor dit herfstbockconcert van het Astens Mannenkoor omvat een aantal nieuwe nummers en is een verrassende mix van stevige, serieuze, romantische en komische liederen.

De voorverkoop start op vrijdag 4 november bij Primera in de Midas in Asten en bij café-zaal Jan van Hoek en zolang de voorraad strekt.

Op de dag van het concert zijn de kaartjes verkrijgbaar vanaf 14.00 uur aan de zaal.