Aanleg glasvezel in buitengebied weer vertraagd

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Asten en Someren zou in september starten.

Met behulp van een provinciale lening zou de maatschappij MABIB in het buitengebied Asten en Someren glasvezel aanleggen. Hierdoor zou ook het buitengebied voorzien worden van snel internet. De start is echter vertraagd omdat MABIB en de gemeenten het (nog) niet eens kunnen worden over de legeskosten. Er wordt al enige tijd onderhandeld maar het heeft nog niet geleid tot overeenstemming.

De initiatiefgroep glasvezel buitengebied Asten Someren, onder leiding van Harrie Reinders uit Someren en Harrie van der Loo uit Asten, maakt zich grote zorgen nu dit overleg zo lang duurt. Zij roepen de gemeenten op om op te komen voor de belangen van de inwoners van het buitengebied. Zij zijn al zo lang verstoken van snel internet en moeten daarnaast nog eens een flinke bijdrage (€ 1.815 ineens of € 15 per maand) betalen om aangesloten worden.

MABIB heeft aangegeven dat zij niet heel lang meer wil overleggen. Zij dreigt dan Brabant links te laten liggen en elders te beginnen. De initiatiefgroep vindt dit een onaanvaardbare ontwikkeling en gaat overleggen met de wethouders om te zorgen dat de aanleg in het voorjaar toch mogelijk blijft.