Tinkers, Drinkers, Dreamers bij Museum Klok & Peel

Een gezellige band met aanstekelijke muziek: Tinkers, Drinkers, Dreamers uit Helmond, groot geworden met vrolijke dancetunes, drinkliederen en melancholische ballads uit Engelse en Ierse Songbooks.

Zondag 13 november treedt deze band op in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Aanvang 14.00 uur. Entree museumkaartje.

Folkgroep ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’ bestaat sinds 1995. De groepsleden zijn Bart van Asten (gitaar en zang), Tim van Asten (gitaar, viool en zang), Karel van Bokhoven (mandoline en zang) en Ruud Sempel (bas).

In het ruim twintigjarige bestaan heeft deze band op diverse festivals gespeeld, zoals Folkwoods in Eindhoven, Eire at the Top in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en het Parkfestival in Oosterhout. In juni 2015 vierde de groep het twintigjarig bestaan met een prachtig folkfeest op de Markt in Helmond. Maar ook in pubs, cafés en kleine intieme theaters zijn Tinkers, Drinkers, Dreamers graag geziene gasten. In 2003 bracht de band met Running Roots haar eerste cd uit, in 2009 gevolgd door A Gap in the Clouds.

De bandleden hebben uiteenlopende muziekachtergronden: van rock, via blues naar americana. In hun arrangementen zijn bovendien ragtime-, old time- en country-invloeden te bespeuren. Inhoudelijk gaan hun tradionals over verre reizen, de geneugten van drank, verloren liefdes, eenzame mannen en overspelige vrouwen.

Voor de fans: in Tinkers, Drinkers, Dreamers zit ook de harde kern van de begeleidingsband, die het vorig seizoen zo'n belangrijke rol speelde in de succesvolle muziektheaterproductie Mistero, Brabantse Volksopera.

Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor € 25. Hiermee kunnen ouders of grootouders sámen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum vanaf nu tot het eind van 2017 onbeperkt bezoeken.