Noordkaap Challenge voor het goede doel

Vier vrienden uit Heusden, Piet Peters, Bram Leenders, Koen Leenders en Jan Peters, gaan aan het einde van dit jaar, als het team Dukes of Heuze, meedoen aan de Noordkaap Challenge.

In dertien dagen rijden zij met een auto van Hilversum naar de Noordkaap en weer terug naar Breda. De tocht is ongeveer 7.200 kilometer lang en is een uitdaging voor mens en machine.

Naast deze fysieke uitdaging wordt er ook geld opgehaald voor de 3FM Serious Request actie die ieder jaar wordt gehouden. Dit jaar in Breda. 

De stille ramp waar dit jaar geld voor ingezameld gaat worden is longontstekingen bij kinderen. Iedere 35 seconden komt een kind om het leven omdat hij of zij niet voldoende medische zorg krijgt bij een longontsteking. Dit zijn in totaal ruim 900.000 kinderen per jaar.

Met het ingezamelde geld zal het Rode Kruis zorgen voor betere voorlichting om longontstekingen te voorkomen en zal het betere medische hulp kunnen bieden aan kinderen die een longontsteking hebben opgelopen.

De vier vrienden zijn dus op zoek naar sponsoren.

Via de kom-in-actie site kunnen mensen hen uitdagingen en opdrachten geven in ruil voor sponsoring.

Het is de bedoeling dat mensen hen ludieke, leuke en spannende opdrachten geven die zij onderweg naar de Noordkaap uit kunnen voeren. Zodra de opdracht is uitgevoerd word het met de opdracht verdiende geld overgemaakt naar Serious Request.

Ook sponsoring van bedrijven, in ruil voor reclame op de auto, is welkom.

Meer info: http://www.noordkaapchallenge.com.