Brabant Suite in Museum Klok & Peel in Asten

In Museum Klok & Peel in Asten vindt op zondag 27 november de de uitvoering plaats van de Brabant Suite.

Dit is een muzikaal programma rond nieuwe composities waarin de drie bekendste Brabantse liedjes doorklinken: Brabant van Guus Meeuwis, Mijn Brabantse Land en Toen de Hertog Jan kwam varen. Het muzikale gedeelte wordt afgesloten met een Brabants Uurke. 

Het programma begint om 15.00 uur met ontvangst in de grote zaal van het museum. Het muzikale gedeelte duurt tot 17.00 uur waarna tot 18.00 uur kan worden deelgenomen aan het Brabants Uurke. Het concert zal worden bijgewoond door zo'n honderdvijftig gasten.

Het programma wordt aangeboden door de Brabantse Hoeders en Museum Klok & Peel. De Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit Brabant die zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Deze mensen hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. De Hoeders organiseren jaarlijks een cultureel project dat vernieuwend en Brabant-breed moet zijn.

Het project 2016 heeft als titel Brabant Suite. Brabantse componisten zijn uitgenodigd nieuwe composities te schrijven. In deze composities moet de drie bekendste Brabantse liedjes doorklinken: Brabant van Guus Meeuwis, Mijn Brabantse Land en Toen de Hertog Jan kwam varen. De winnaars van de componistenwedstrijd zijn maandag 14 november in het provinciehuis in Den Bosch bekend gemaakt door gedeputeerde van cultuur Henri Swinkels.

De publieksuitvoering van de Brabant Suite wordt gehouden op zondag 27 november in Museum Klok & Peel. Hiermee heeft Asten een provinciale primeur. Het programma wordt uitgevoerd door een achttal verschillende muziekgroepen, van bigband tot klassiek en er treedt zelfs een Syrische muziekgroep op met een Suite-compositie waarin Arabische klanken met Brabantse klankenmixen. En er wordt een nieuwe Suite-compositie uitgevoerd op een bronzen piano, een mobiel carillon dat voor deze gelegenheid speciaal overkomt uit het Vlaamse Leuven.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00-15.30 uur: inloop met koffie en thee.

15.30-16.30 uur: presentatie zeven suites in Oranjerie.

16.45-17.00 uur: presentatie harmonie-compositie in grote zaal “Klokken van de wereld, een wereld van klokken”.

17.00-18.00 uur: informele bijeenkomst ofwel Brabants Uurke.