Herberghe De Coeckepanne in top 10 NK pannenkoeken bakken

Op donderdag 15 januari, tijdens de slotdag van de Horecava in Amsterdam RAI, werd de derde editie van het NK pannenkoeken bakken voor professionals gehouden.

In november heeft Herberghe de Coeckepanne uit Lierop zich via een voorronde op de HorecaFair geplaatst voor de finale. De finalisten bakten een zelf ontwikkelde specialiteiten pannenkoek.

De pannenkoeken werden beoordeeld door een professionele proefjury, een praktijkjury én een aparte kinderjury.

In die finale kregen de deelnemers acht minuten de tijd om twee identieke specialiteiten pannenkoeken te bakken.

Albert Vriens, kok van Herberghe de Coeckepanne, bakte de pannenkoek met geitenkaas, verse spinazie, knoflook, pijnboompitten en een peren-gembercompote. Eén pannenkoek werd in een vitrine geplaatst als voorbeeld, de andere werd opgedeeld en aan de jury geserveerd.

De pannenkoek geitenkaas staat niet vast op de kaart van de Coeckepanne, maar werd eind 2014 ontwikkeld als tip van de maand. Het idee voor deze pannenkoek ontstond omdat ze merkten dat gasten steeds bewuster omgaan met eten. Kiezen voor gezondere ingrediënten, voldoende groenten en niet elke dag vlees. Daarom een keer geen pannenkoek met spek maar met spinazie, vers van het land van de boer om de hoek.

Met de pannenkoek geitenkaas presenteert de Coeckepanne de jury een ‘oudhollandse’ pannenkoek, die smaakt naar nu. ‘De ingrediënten versterken de pannenkoek en zorgen voor een mooie smaakcombinatie, maar het moet wél een pannenkoek blijven. En dat is volgens ons heel goed gelukt’, aldus Albert Vriens.

De kinderjury was duidelijk geen fan van de specialiteiten pannenkoeken van de Coeckepanne. ‘Te groen en te gezond’, lieten ze aan het Jeugdjournaal weten. Er was veel aandacht voor de wedstrijd. Niet alleen van beursbezoekers maar ook de landelijke en regionale pers was massaal aanwezig.

Net als vorig jaar gaat de voorkeur van de jury uit naar een zoete pannenkoek. Dit jaar wint de Marshmallow Strawberry, gebakken door 't Jagersnest in Ermelo. Herberghe de Coeckepanne eindigde met de pannenkoek geitenkaas op de 9e plaats. Helaas gingen ze na een inspirerende beursdag naar huis zonder Gouden Koekenpan maar met een mooie ervaring rijker. Én een plekje in de top 10 van Nederland, waar ze terecht hartstikke trots op zijn.