Kerstconcert in Lambertuskerk Someren

Op zondag 18 december werd in de Lambertuskerk in Someren het kerstconcert gehouden, georganiseerd door Somerens Dameskoor, mannenkoor De Nachtegaal en Muziekvereniging Somerens Lust.

Vanuit de muziekvereniging speelden het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep mee.

De drie verenigingen brachten een mooi en afwisselend programma.

Het concert werd geopend door het opleidingsorkest met een sfeervol muziekstuk. Door het mannenkoor werd o.a. 'Cantique de Noël’ en het traditionele ‘Stille Nacht’ gezongen.

Het dameskoor liet de volle kerk genieten van een aantal kerstliederen zoals ‘God rest you merry gentlemen’ en ‘A la Nanita Nana’.

Dit jaar speelde voor het eerst de slagwerkgroep mee met het kerstconcert. Zij lieten een paar indrukwekkende muzikale slagwerkstukken horen, zoals het stuk ‘Nemesis’.

Het opleidingsorkest speelde onder andere ‘Pavane’ en ‘Jingle Bells’.

Soliste Simone Slegers zong ‘The First Noël’ en ‘Winter Wonderland’ .

Het was het laatste jaar dat dirigent Hans Heykers zijn medewerking heeft verleend aan het kerstconcert. Hans liet zijn muzikale kwaliteiten zien op het orgel met het stuk ‘Marche’ van Alexander Guilmant.

In de pauze werd het publiek getrakteerd op koffie, thee en koek. Na de kersttoespraak van burgemeester Veltman werd het concert afgesloten met samenzang. Een volle kerk zong uit volle borst ‘I’m dreaming of a White Christmas’.