Museum Klok & Peel in Wintersfeer

Museum Klok & Peel in Asten sluit het jaar af met het kerstvakantie-evenement ‘Museum in Wintersfeer’.

Deze activiteit loopt tot en met 8 januari, elke dag van 12.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari is het museum gesloten.

Voor de jeugd is er een speciale expositie van Lego-objecten in de Oranjerie. Die zijn afkomstig van de families De Jong uit Dordrecht en Donjacour uit Gorinchem. Het gaat om soms metersgrote objecten.
Kinderen mogen zelf ook bouwen en de mooiste bouwsels mogen dan een paar dagen blijven staan.

Andere jeugd-doe-activiteiten zijn zelf kaarten ontwerpen en kaarsjes maken, en ook brooddeegpoppetjes, zeepjes of gelpotjes. Of ook glas in lood schilderijtjes samenstellen en kettingen rijgen. Op de website van het museum kun je zien op welke dag je welke activiteiten kunt doen.

Voor de in historie geïnteresseerde museumbezoekers staat de wisseltentoonstelling ‘300 jaar Tractaet van Venlo’ opgesteld. Bij deze interessante tentoonstelling hoort een herinneringsboekje dat bezoekers gratis mee naar huis mogen nemen.

Daarnaast worden jong en oud in de grote klokkenhal vermaakt met de interactieve mediakunsttentoonstelling ‘Ja Natuurlijk’. Deze expositie loopt tot en met 5 maart en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Tijdens ‘Museum in Wintersfeer’ zijn er dagelijks gratis rondleidingen.

Om 13.30 door de collectie Klok en om 15.00 uur door de collectie Peel.

Ook zijn er op drie dagen live-concerten. Op 28 december van het Blokfluitensemble Misto, op 29 december van het duo Chapieter (met het programma 'Delen duurt het langst') en op 2 januari van het Handbellenkoor van Museum Klok & Peel.

Voor het gedetailleerde dagprogramma ziewww.museumklokenpeel.nl.