SIRIS.nl

Spectaculaire VIP-première ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’

Op woensdag 28 december ging in De Ruchte in Someren de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ in première.

De film, gemaakt door Astense en Somerense vrijwilligers, werd op een VIP-première voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Daar ging een spectaculaire show aan vooraf. De cast- en crewleden arriveerden in limousines bij De Ruchte en gingen over de rode loper naar binnen. Na de fotoshoot werden zij, en de vele VIP's, getrakteerd op champagne. Filmregisseur Daan Blommers (16 jaar!) en producent Geert Bukkems lieten in de Rabozaal enkele hoofdrolspelers aan het woord over hun ervaringen bij de productie van de film.  Michiel Malschaert, Hannelore en Rozje (Jordi de Backer), die de titelsong maakte, zorgden voor muzikale intermezzi. Na de pauze volgde dan de langverwachte vertoning van de film.

‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ is een feelgood familiefilm die tot stand is gekomen door een crowdfundingactie gericht op de Astense en Somerense gemeenschap. Sinds de zomer hebben ruim driehonderd vrijwilligers uit de beide gemeenten meegeholpen aan de film.

De film is een feest van herkenning voor iedereen die in de gemeenten Asten en Someren woont. Onder leiding van de 'director of photography' Iris van den Boomen werd er gefilmd op de mooiste plekjes in Asten en Someren. De kijker zal de film meerdere keren moeten gaan zien om 'bekende' Astenaren en Somerenaren te ontdekken. Pastoor Pieter Scheepers zal in ieder geval gespot worden.

De film zelf gaat over Jeroen de Groot en zijn bijzondere familie. Qua geld heeft de familie niets te klagen en ze genieten dan ook volop van de voordelen van een rijk bestaan, behalve Jeroen. Hij heeft het niet op die luxueuze levensstijl en dat zorgt voor spanningen. De spanningen lopen zo ver op dat Jeroen een belangrijk besluit neemt: hij laat zijn familie achter en trekt de wijde wereld in. Tijdens die zoektocht komt hij erachter dat zijn familie zo slecht nog niet is. Hoofdrolspeler Martijn Hoeben zet een sterke rol neer als Jeroen. Ook de overige (amateur)spelers maakten hun rol waar bij hun debuut. Eén ding is zeker: de filmcast en de (jonge) crew hebben een wagonlading aan ervaring kunnen opdoen, waarvan ze in de toekomst profijt zullen hebben. Volgens regisseur Daan Blommers is een nieuwe film al in de maak.

De komende maand is de film nog te zien in De Ruchte, In de Gloria, Museum Klok & Peel en De Klepel in Asten. 

Vrijdag 30 december: Museum Klok & Peel 20.00 uur (uitverkocht)

Dinsdag 3 januari: De Ruchte, 15.00 uur, De Ruchte 20.00 uur (uitverkocht)

Woensdag 4 januari: In de Gloria 15.00 uur (uitverkocht)

Vrijdag 6 januari: De Ruchte 15.00 uur, De Ruchte 20.00 uur (uitverkocht), In de Gloria 20.00 uur (uitverkocht)

Zaterdag 7 januari: De Ruchte 15.00 uur, De Ruchte 20.00 uur (uitverkocht)

Woensdag 11 januari: De Ruchte 20.00 uur

Vrijdag 13 januari: In de Gloria 20.00 uur (uitverkocht), De Klepel 20.00 uur

Dinsdag 17 januari: De Ruchte 20.00 uur

Vrijdag 20 januari: In de Gloria 20.00 uur (uitverkocht)

Zaterdag 21 januari: In de Gloria 20.00 uur (uitverkocht).

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vanjefamilie.nl.