SIRIS.nl

Diny van den Broek 25e Zùmmerse Mens

Diny van den Broek (72) uit Someren-Heide is op maandag 2 januari door de Stichting Someren Natuurlijk gepresenteerd als de 25e Zùmmerse Mens.

Diny is geboren op 28 mei 1944 en is getrouwd met Wim. Samen hebben ze drie kinderen en drie kleinkinderen. 

Diny is als 25e Zùmmerse Mens gekozen omdat zij zich al jarenlang belangeloos inzet als vrijwilliger op diverse terreinen binnen de Somerense samenleving. Zij doet dit in al haar bescheidenheid, met liefde en plezier. 

Op de lijst van vele verdiensten van Diny als vrijwilliger staat het volgende:
• ze helpt al 25 jaar in het Museum Klok & Peel in Asten. Met haar groene vingers steekt Diny graag de handen uit de mouwen bij alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van bloemen en planten, zoals werken in de tuin, verzamelen van zaadjes van vele bloemen of zakjes met tamme kastanjes vullen, die dan vervolgens verkocht worden.
• Diny is sinds 1993 lid van Groei & Bloei-afdeling Asten-Someren en actief in de werkgroep vaste planten.
• ze zet zich al 22 jaar in voor de oudere medemens. Zo gaat ze elke week naar Huize Witven, waar ze als activiteitenbegeleidster knutselt en buurt met de mensen, er mee gaat wandelen, naar de vlindertuin gaat en Gradjes Hof. Diny gaat ook regelmatig naar Eegelshoeve waar ze mensen bezoekt en met hen koffie drinkt en een praatje maakt.
Dat ze ontzettend goed om kan gaan met oudere mensen bleek ook bij het laatste Ziekentriduüm in Someren-Eind, waar ze heeft geholpen als gastvrouw.
• in de negentiger jaren heeft ze ook meegewerkt aan het, per eigen auto, rondbrengen van maaltijden via Tafeltje Dekje.
• van 1988 tot 2014 heeft Diny de collecte voor de Hartstichting gecoördineerd voor Someren-Heide. Ze zorgde dat de collectanten de bussen en de lijsten met de straten op tijd in huis hadden en nam ook de collectebussen weer in.
• Diny is al 35 jaar lid van kerkkoor Sint Jozef. Zij is daarmee het langste nog actieve lid. Elke week gaat ze naar de repetitie en op zondagochtend zingt ze in de mis (sinds medio 2015 om de veertien dagen).
• al sinds jaar en dag poetst Diny de kerk samen met drie andere dames.
• sinds vier jaar is er een mooie sint Jozefkapel bij het kerkhof, die mede door Diny schoon wordt gehouden.