SIRIS.nl

Filmmiddag én -avond in Someren

De Filmwerkgroep van Heemkundekring De Vonder Asten-Someren houdt op woensdag 25 januari een filmdag in De Ruchte in Someren.

Er wordt zowel een middagvoorstelling als een avondvoorstelling gehouden. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur en is vooral bedoeld voor de bewoners van Sonnehove.

Andere belangstellenden zijn ook welkom, maar voor hen is er tevens een avondvoorstelling om 20.00 uur.

De entree bedraagt voor beide voorstellingen € 3. Er zullen verschillende films vertoond worden uit 'de oude doos', maar ook twee close-ups van Somerense mensen.

Omdat er in het verleden al vele filmavonden geweest zijn, begint de voorraad oude films stilaan uitgeput te raken.

De Filmwerkgroep heeft daarom besloten om ook zelf films te gaan maken over mensen en dingen die te maken hebben met de historie van Asten en Someren. Er liggen al verschillende documentaires op de plank, klaar om vertoond te worden.

Tijdens de eerstkomende filmsessies worden gefilmde portretten getoond van Hein van der Weerden en Remy Lammers. Van der Weerden vertelt zijn levensverhaal en Remy Lammers een zeer indrukwekkend verhaal over de Tweede Wereldoorlog.

Daarnaast worden er oude films getoond van onder andere de soos op Sluis Elf, oude beelden van Sluis Elf, oud-burgemeester Vos over de natuur in de gemeente Someren en een film ‘Someren in Beeld’.

Er worden ook oude foto’s van Someren getoond, samengesteld door de fotowerkgroep van heemkundekring De Vonder.