Museum Klok & Peel leukste uitje van Noord-Brabant

Museum Klok & Peel in Asten is op dinsdag 10 januari op de vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot het Leukste uitje van Noord-Brabant 2017.

Als leukste uitje van Nederland werd opnieuw De Efteling verkozen. 

De prijs is niet alleen een optelling van de meest uitgebrachte stemmen, maar ook een beoordeling op een aantal criteria, zoals gastvrijheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. De trofee Leukste uitje van Noord-Brabant werd door hoofddirecteur van de ANWB, Frits van Bruggen, overhandigd aan Frank van Kempen, operationeel manager van het museum. Die was samen met Henny Cleef namens het museum bij de prijsuitreiking aanwezig.

De ANWB organiseerde voor de zevende keer de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. De verkiezing is onderdeel van het Land van ANWB, de website met duizenden verrassende dagjes uit. Eind vorig jaar werden een tiental Brabantse uitjes genomineerd waaronder Museum Klok & Peel. Tot op het laatst bleef de uitslag spannend. Klok & Peel kreeg goud en bevond zich in goed gezelschap met het Philips Museum (Zilver) en Oorlogsmuseum Overloon (Brons).

Museum Klok & Peel verwacht dat het behalen van de prijs meer bezoekers naar de regio en het museum zal brengen. Daarmee kunnen meer gasten genieten van de vernieuwde tentoonstellingsruimten die binnenkort gereed zullen zijn: ‘Beiaard, Zingend Brons’ en ‘De Peel aan zee’. Eerstgenoemde is momenteel in afrondende fase. De vernieuwingen onderstrepen dat Klok & Peel werkt aan permanente kwaliteitsverbetering en leiden ertoe dat de museumruimtes nog interactiever en sfeervoller worden.

In 2014 won het museum al de prestigieuze Museumprijs waarna het in 2015 goud won bij de ANWB verkiezing; daarop volgde in 2016 zilver. Het winnen van de prijs in 2017 is wederom een belangrijke opsteker voor Museum Klok & Peel en alle medewerkers en vrijwilligers in haar ambitie om uit te groeien van icoon van de Peel tot icoon van Brabant.

Dinsdag 17 januari brengt radioprogramma Kris Kras van Omroep Brabant de hele dag verslag uit vanuit het museum.

Kijk voor meer informatie op museumklokenpeel.nl of anwb.nl/landvananwb.