SIRIS.nl

Winterstuk ‘Tom, Dick en Harry’ van Onderling Kunstgenot

Op zaterdag 14 januari ging in Hart van Heuze in Heusden het nieuwe winterstuk ‘Tom, Dick en Harry’ van toneelvereniging Onderling Kunstgenot in première.

Het stuk is geschreven door Ray Cooney en de regie is in handen van Mike Severens.

Er zijn nog twee uitvoeringen: op zaterdag 21 en zondag 22 januari om 20.00 uur in Hart van Heuze.

Kaartjes kosten € 11, inclusief consumptie.

Reserveren kan via www.okgheusden.nl.

Het verhaal:

Tom en Linda, een jong getrouwd stel, zijn van plan een baby te adopteren. Daarvoor hebben ze het gehele adoptieproces ondergaan en hoeven ze enkel nog maar te slagen voor het vraagbezoek van mevrouw Peeters, de dame van het adoptiebureau. Het moet de mooiste dag uit hun leven worden.

Echter denken de nogal onnozele broers van Tom, Dick en Harry, hen financieel een “handje te helpen”. Dick komt aan met illegaal gesmokkelde sigaretten en gestookte whisky en Harry met een in stukken gesneden lijk. Dat mogen uiteraard de dame van het adoptiebureau en Linda niet zien, dus alles dient zo snel mogelijk uit het huis te verdwijnen.

Maar daarmee is het startschot gegeven aan een zeer hectische ochtend, vooral wanneer een agent poolshoogte komt nemen, er twee illegale immigranten uit Kosovo in de bus van Tom zitten en mevrouw Peeters haar intrede doet, terwijl Dick en Harry niet realiseren dat ze met hun “hulp” de boel alleen maar erger maken.

Wederom speelt Onderling Kunstgenot een klucht van meesterschrijver Ray Cooney. Deze schreef hij samen met zijn zoon Michael Cooney. Voor het publiek uit Heusden ook geen onbekende van het stuk “Levering onder Rembours”.

Rolverdeling:

TOM SCHOENMAEKERS – Nick Verberne

LINDA SCHOENMAEKERS – Irene Meulendijks

DICK SCHOENMAEKERS – Frans Meulendijks

HARRY SCHOENMAEKERS – Henk Hoefnagels

KATERINA – Anne Meeuwis

ANDREAS – Eric van den Heuvel

AGENT REIJNDERS – Hanneke Hoefnagels

MEVROUW PEETERS – Lisa Meulendijks

BORIS – John Renders