Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Helmond-Peel

Van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari worden bij Bibliotheek Helmond-Peel de Nationale Voorleesdagen gehouden.

Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

De voorleesactiviteiten concentreren zich rondom het prentenboek van het jaar: ‘De kleine walvis’ van Benji Davies.

Er zijn voorleessessies in Bibliotheek Someren op woensdag 25 januari om 14.00 uur en in Bibliotheek Asten om 15.00 uur.

Aansluitend wordt er voor de kinderen een leuke activiteit georganiseerd:

Op vrijdag 27 januari wordt in Bibliotheek Someren van 10.30 tot 11.30 uur voor kinderen van 2 tot 4 jaar ‘Muziek op schoot’ gehouden. De Sing-In zal worden begeleid door Marion van Eijk.

Op zaterdag 4 februari is er in bibliotheek Asten de voorstelling: ‘Het blije visje ontmoet de kleine walvis’ van Theaterduo Kees en Koos. De gratis voorstelling is van 11.00 tot 11.30 uur en is voor alle kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. Na de voorstelling kan er nog worden getekend en gekleurd.

Voor de activiteiten op vrijdag 27 januari en zaterdag 4 februari kun je je aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er ook een tentoonstelling en een peuterquiz rondom de tien mooiste prentenboeken van 2017, die peuters en kleuters samen met een ouder in de bibliotheek kunnen maken. Onder de goede inzendingen wordt een aantal boekjes verloot.