Infoavond ‘Drank en drugs’ in Heusden

Op woensdag 8 februari vindt er, onder de titel ‘Inne kan toch gin kwaad!’, een infoavond plaats over de aanzet tot en de gevolgen van het gebruik van drank en drugs onder jongeren.

Doelgroep van de avond zijn de Heusdense leerlingen van groep 7 en 8, brugklassers en hun ouders plus alle andere belangstellenden.

Het programma begint om 19.00 uur in de grote zaal van Hart van Heuze.

Het programma van de avond is drieledig. Na een inleiding door de wijkagent zal de noodzaak van de avond duidelijk zijn. Vervolgens worden de aanwezigen gesplitst en ondergaan de basisschoolleerlingen, de brugklassers en de ouders ieder een ander programma. Zo ervaren de jongste kinderen via een speciale bril hoe je zicht is nadat je hebt gedronken.

De brugklassers maken kennis met een ervaringsdeskundige en de ouders krijgen een lezing over groepsdruk en hoe daar mee om te gaan. Ook zullen gastsprekers vertellen over hoe het is om te leven met een gebruiker in het gezin en over het trieste feit dat ‘inne’ echt wel kwaad kan.

Tussen de programmaonderdelen door voert toneelvereniging Onderling Kunstgenot enkele, al dan niet herkenbare, sketches op.

De avond zal met een alcoholvrije cocktail worden afgesloten. Dat zal zo rond 21.00 uur zijn.

De toegang is uiteraard gratis.

De infoavond wordt mede mogelijk gemaakt door GGD, Novadic-Kentron, Bureau Halt, Onis Jeugdzorg, Prodas, Toneelvereniging OKG, Helder Theater, Dorpsraad Asten-Heusden, dorpsondersteuner Mayke Peeters en gemeente Asten. De presentatie van de avond is in handen van Hester Dadema.