Workshop 'Echte mannen lezen voor'

Workshop 'Echte mannen lezen voor'

Bibliotheek Helmond-Peel start een campagne om mannen, de papa’s, in Helmond, Deurne, Someren en Asten enthousiast te krijgen voor voorlezen.

Moeders lezen namelijk veel vaker voor dan vaders. In slechts 8% van de gezinnen waarin voorgelezen wordt, leest de vader het meeste voor. Ook oma’s lezen meer voor dan opa’s.

Wie wil, is uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop. De workshops zijn op donderdag 16 februari en donderdag 16 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur voor papa’s met kinderen van 0 tot 6 jaar. Entree gratis.

Aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/echtemannen

Voorlezen pakt nóg positiever uit als zowel papa als mama voorlezen. Vaders weten het leesgedrag van hun kind te prikkelen. Ze slaan vaak een meer volwassen toon aan en gebruiken soms moeilijkere woorden en verzinnen vaker verhaallijnen. Een papa daagt zijn kind dus op zijn eigen, unieke manier uit ...

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, is vaak een knus moment en versterkt de band met je kind. Maar voorlezen is ook goed voor de ontwikkeling van je ukkie. Kinderen die zijn voorgelezen, zijn op latere leeftijd vaak beter in taal en hebben meer succes op school. Tijdens de interactieve workshop Echte mannen lezen voor! ontdek je het belang van voorlezen als vader en leer je hoe je er zelf mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Waarom is voorlezen zo belangrijk?
• Welke boekjes passen bij de leeftijd van jouw kindje?
• Hoe kun je het beste voorlezen?

De workshop 'Echte mannen lezen voor' wordt gegeven door leesconsulent Bert Golstein en is het meest geschikt voor vaders met een ukkie van 0 tot 6 jaar oud. Ook opa’s zijn natuurlijk welkom.