Technasium netwerkbijeenkomst met Varendonck College

Het Evoluon in Eindhoven vormt op vrijdag 10 februari het decor voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium.

In getallen uitgedrukt levert dat zo’n 300 leerlingen van zes deelnemende scholen, ruim veertig technische bedrijven en instellingen en heel veel vruchtbare gesprekken tussen leerlingen en bedrijven op. Want het draait tijdens deze bijeenkomst vooral om netwerken.

Voor de leerlingen van het Technasium geldt dat zij op zoek gaan naar mogelijke opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten van het vak Onderzoeken en Ontwerpen. Door contacten te leggen met verschillende bedrijven komen ze meer te weten over wat er allemaal mogelijk is binnen de technische sector.

Maar ook voor bedrijven is de netwerkbijeenkomst erg zinvol. Zij kunnen op die dag niet alleen hun bedrijf promoten, maar ook kennismaken met mogelijk toekomstige werknemers. In een tijd van schaarste onder technisch personeel is het voor hen belangrijk om veel jongeren enthousiast te maken voor een technische vervolgopleiding.

Door de scholieren een praktijkopdracht te geven snijdt het mes voor hen ook aan twee kanten: De leerlingen lossen voor het bedrijf een bestaand probleem op of leveren op zijn minst een frisse en verhelderende kijk op de situatie op.

De netwerkbijeenkomst wordt geopend door Frank Schaapveld. Schaapveld is Vice President bij Medtronic, Supply Chain, Asia Pacific, 's werelds grootste bedrijf dat in medische technologie gespecialiseerd is.

De netwerkbijeenkomst begint om 15.00 uur.

Deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Dr. Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Boschcollege (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege in Eindhoven.