Atleten van 't Jasper Sport gaan uitdaging aan

Na achtereenvolgens vier marathons te hebben gelopen in Brussel, Barcelona, Madrid en Athene, waarvan de laatste nog plaatsvond op 13 november, gaan de marathonlopers van de atletiekvereniging ’t Jasper Sport dit jaar opnieuw twee uitdagingen aan.

In april staat de marathon van Antwerpen óf die van Rotterdam op het programma en in september van dit jaar gaan een aantal mannen én één dappere vrouw de grootste uitdaging aan: de Jungfrau Marathon.

De Jungfrau Marathon is één van de bekendste bergmarathons ter wereld. Deze prachtige marathon in de Zwitserse Alpen loopt in het volle zicht van de beroemde Eiger, Mönch en de Jungfrau in het Berner Oberland. De Zwitserse marathon is een stuk zwaarder dan een reguliere marathon, omdat men niet alleen de 42.195 kilometers moet overwinnen, maar ook nog 1.823 hoogtemeters. Een goede én juiste voorbereiding is voor de Jasper Sporters dus van groot belang. Daarom staan er al verschillen trainingen in het Limburgse land gepland, om te ervaren hoe het is om kilometers te moeten klimmen. 

De lopers zijn inmiddels zijn gestart met het trainingsschema voor de marathon in april, die dient als een mooie repetitie voor de enorme uitdaging in het najaar. Ook de andere leden van ’t Jasper Sport zitten niet stil en volgen met begeleiding van diverse trainers het trainingsschema voor de halve marathon van St.-Anthonis op 18 maart of de Venloop Venlo op zondag 26 maart.

Iedereen die net als de Jaspersport leden de uitdaging van een (halve) marathon aan wil gaan, kan - tegen een vergoeding - met de vereniging meetrainen. Vrijblijvend een training volgen mag altijd.

Neem bij belangstelling contact op via info@jaspersport.nl of kom op dinsdag of donderdag om 19.30 uur een kijkje nemen op De Potacker in Someren.