Carnavalsvolkslied voor Asten uitgebracht

Een groep enthousiaste Astenaren presenteerde op zondag 29 januari tijdens het Prinsenbal van De Klot het carnavalsvolkslied van Asten.

Het nummer ‘Asten’, vertolkt door Wim van Horssen, werd daarna uitgebracht op Facebook en ging vervolgens als een lopend vuurtje door de Astense gemeenschap.

Het nummer is een eerbetoon aan het Astense carnaval met zijn volle kroegen, gezellige avonden en onderlinge gemoedelijkheid. De makers vonden dat dit eens in een nummer gegoten moest worden en daarom schreven ze het nummer ‘Asten’.

Nadat het nummer afgelopen zondag werd gepresenteerd op het Prinsenbal, verspreidde het zich razendsnel onder Astenaren op sociale media. Het nummer was binnen een halve dag al meer dan 10.000 keer bekeken en wordt positief ontvangen.

De zanger van het nummer is Wim van Horssen. Wim is 64 jaar oud en woont al zijn hele leven in het centrum van Asten. Hij is een rasechte carnavaller en ook in het Astense verenigingsleven is hij geen onbekende. Bij het project zijn verder een tiental Astenaren betrokken, de meeste hiervan waren eerder ook betrokken bij de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’.

Het nummer is online te beluisteren op YouTube en op de Facebook-pagina ‘Carnavalsvolkslied Asten’. Daarnaast zal Wim tijdens carnaval diverse optredens gaan geven en is het de bedoeling dat het nummer voortaan ook vaak te horen is tijdens het Astens carnaval.