Chinese muzikanten in Museum Klok & Peel

Ruim voordat de deuren van Museum Klok & Peel in Asten voor het publiek open gingen, stonden op zondag 5 februari zo’n honderd studenten van de Nanjing Forest Police College al nieuwsgierig naar binnen te kijken.

 

Opnieuw waren Chinese studenten op bezoek bij museum als onderdeel van grote internationale reis, mede georganiseerd door David Shen van S&L Holland.

De 85 muzikanten, vijftien zangers en hun begeleiders, onder wie de directeur van de school, Zhang Zhi Zhi Ping en dirigent Lu Ming, werden door Rosemarie Seuntiëns ontvangen met het Chinees volkslied op de mobiele beiaard in de grote hal van het museum.

Vervolgens bezochten de studenten de verschillende collecties in het museum: Klok, Peel, de Peel een mysterie en Asten klinkt in de Notre Dame. Het astronomisch uurwerk en ook de beiaard van Hattem trokken onder meer veel aandacht.

In de museumwinkel waren met name de muziekdoosjes erg populair. Het bezoek werd afgesloten met de uitwisseling van cadeaus en het maken van een groepsfoto voor de grote klok bij de ingang van het museum. De muzikanten gingen vervolgens op weg naar Winterswijk waar in de namiddag een concert gegeven werd.