Korting op bibliotheekabonnement voor minima

Sinds 1 januari heeft Bibliotheek Helmond Peel voor iedereen een nieuw abonnement, Zorgeloos lenen.

Eén abonnement zonder te laat- en leengelden, waarmee je écht zorgeloos kunt lenen.

Om dit abonnement ook voor mensen met een laag inkomen binnen bereik te houden sloegen de bibliotheek en de gemeenten Asten, Deurne, Helmond en Someren de handen ineen en bedachten samen een kortingsregeling; zo kunnen ook mensen met een smalle beurs (tot 120% van de bijstandsnorm) lid worden en blijven van de bibliotheek.

In de gemeenten Someren, Asten en Deurne krijgen alle minima de komende weken een persoonlijke brief van de gemeente en een kortingsbon van de bibliotheek; hiermee kunnen zij zich met € 30 korting laten inschrijven als lid van de Bibliotheek Helmond-Peel. Het Zorgeloos lenen-abonnement kost dan slechts € 12 per jaar en biedt toegang tot alle faciliteiten van Bibliotheek Helmond-Peel.

Bij de brief aan de inwoners van Someren worden de mensen nog attent gemaakt op de regeling Meedoen, waarmee de overblijvende kosten van € 12 nog kunnen worden teruggevraagd bij de gemeente Someren.

Gemeenten en bibliotheek dragen samen de kosten van deze regeling. Gemeenten en bibliotheek hopen dat met dit kortingsaanbod meer minima gebruik zullen maken van het brede aanbod van Bibliotheek Helmond-Peel.