Junior Rangers De Groote Peel klussen er op los

Op zaterdag 18 februari mochten de Aspirant Junior Rangers van Nationaal Park De Groote Peel zich uitleven met dennenappels, hamers, plankjes en spijkers.

Er werd namelijk hard gewerkt aan het maken van insectenhotels en nestkasten.

Voorafgaand aan het klussen kregen de Junior Rangers hun kleding uitgereikt. Hiermee is nog beter zichtbaar dat ze ambassadeur zijn van het nationaal park en onderdeel zijn van het netwerk van Junior Rangers Nederland én Europarc Junior Rangers.

Met diverse materialen uit de natuur en uit de bouwmarkt gingen de jongeren aan de slag. Van het zagen, vijlen en timmeren word je hongerig. Op een zelfgemaakt vuur werden dan ook lekkere worstjes bereid om de honger te stillen.

Jongeren van 12 tot en met 15 jaar oud uit de regio, die meer willen leren over de natuur in het nationaal park en op zoek zijn naar gezelligheid, kunnen een keer kennis komen maken.

Deelname voor een seizoen kost € 50. Personen van 21 jaar of ouder, met VOG-verklaring, kennis van het gebied en affiniteit met jongeren, die het leuk vinden om mee te helpen bij de organisatie van het programma kunnen zich eveneens melden.

Meer informatie over Junior Rangers en over het programma in NP De Groote Peel vindt men via www.np-degrootepeel.nl > Ontdek > Junior Rangers.