Carnavalsprogramma op zaterdag (+ VIDEO + AUDIO'S)

Het programma van de eerste van de vier dolle daag ziet er zo uit:

In Someren worden om 12.15 uur jeugdprins Koen I en jeugdadjudant Mike van De Pompers opgehaald. Daarna ook prins Theo lll en prinses Veronique. Van 16.00 uur tot 17.00 uur is de jeugdprinsenreceptie en om 17.30 uur de prinsenreceptie in In d'n Herberg.

In Lierop begint om 14.00 uur de optocht. De prijsuitreiking is om 18.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout. 

Carnavalsbiercantus begint om 14.00 uur in café Die Twee in Someren-Eind. De muzikale begeleiding is van cantusband Double Wood.

Om 14.11 uur is de carnavalsmis in de kerk in Ommel. Om 15.11 uur is het jeugdbal van Olympia en Olympia Boys in zaal Eijsbouts.

In Someren-Heide wordt om 14.30 uur het boerenbruidspaar, bestaande uit Gydo van den Boomen en Mandy Swinkels, opgehaald. Om 17.00 uur is de onechte trouwerij in zaal Heidehof. Aansluitend aan de huwelijksceremonie vindt de Brabantse koffietafel plaats, ook in zaal Heidehof. Om 21.00 uur vindt in zaal Heidehof de boerenbruiloft plaats.

Om 16.30 uur wordt Prins Eddie van de Meerpoel opgehaald. Daarna volgt een ode aan het Meerminneke en de sleuteloverdracht van de residentie Ons Café.

Om 16.30 uur is de officiële opening door Prins Bart I van de Keijepaol in zaal Heidehof.

In Someren-Eind begint om 17.30 uur de carnavalsmis.

In Heusden vindt om 18.00 uur het jeugdbal plaats in café De Canadees. Om 19.00 uur is in de kerk de woord- en communiedienst. Om 20.00 uur wordt op het Vorstermansplein het carnaval officieel geopend en vervolgens is het bal in De Pandoer.

Om 18.30 uur is in de H. Maria Presentatiekerk in Asten een carnavalsgezinsmis.

Om 19.00 uur vindt in de Lambertuskerk in Someren de carnavalsmis plaats.

Om 20.30 uur is het project KLOJO, alcoholvrije party bij Pesos voor jongeren vanaf de derde klas middelbare school tot 18 jaar.

Om 20.30 uur bezoekt prins Christ I van De Klot verschillende Astense cafés.

Om 20.00 uur worden de jubilarissen van De Plekkers onderscheiden in café Het Wapen van Asten. Aansluitend brengt de carnavalsvereniging een bezoek aan diverse Astense cafés.

Om 20.00 uur vindt in De Einder de installatie van de ex-prinsen van De Plattevonder plaats.

Om 20.00 uur is de opening van de carnaval bij de Peelwerker door De Peelvrujters. 

Om 21.00 uur wordt in gemeenschapshuis De Klepel het gratis evenement Happy Together gehouden door de Astense blaasband The Rolling Notes. Ze krijgen medewerking van diverse Astense muzikanten en muziekgezelschappen, carnavalsvereniging De Klot en twee verrassende vocal acts. De zaal is open vanaf 20.30 uur.

In De Ruchte in Someren is een Valentijnsparty, een alcoholvrij carnavalsfeest voor de jeugd vanaf het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs. Het begint om 20.00 uur.

Bij De Platte Vonder in Someren-Eind is het dertig uur non-stop feesten met muziek vanuit Het Glaazzen Huis. Iedereen kan verzoeknummers aanvragen via de brievenbus van Het Glaazzen Huis. Je kan bij ieder nummer een bedrag doneren voor het goede doel. Alle donaties gaan naar de buurtverenigingen van De Plattevonder.

Voor de 21ste keer wordt het festival The Alternative gehouden in jongerencentrum Jonosh in Heusden. Aanvang 20.00 uur. 

In Hotel Centraal in Someren wordt de tweede editie van de ouderwetse carnavalsavond gehouden. Aanvang 21:00. 

Om 21.00 uur vindt er een feestavond plaats in Zaal Heidehof.

Om 21.00 uur vindt in Partycentrum de Pandoer All You Need Is Bier plaats.

Om 21.30 uur worden de jubilarissen van De Pompers gehuldigd in In d'n Herberg. Aansluitend volgt het carnavalsbal.