SIRIS.nl

Vier jubilarissen bij mannenkoor De Nachtegaal

Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren huldigde op zaterdag 18 maart vier jubilarissen.

Willy van Bragt (70 jaar lid), Jan Hurkmans (60 jaar lid), Harrie Maas en Hein Joosten (beiden 40 jaar lid) zijn al vele jaren sterke steunpilaren van De Nachtegaal.

De huldiging gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond in partycentrum Hellendoorn.

Bij de feestavond was Frans Verhallen, voorzitter van de KNZV (Koninklijk Nederlands Zangersverbond)-afdeling Brabant-Zeeland, aanwezig om erespelden en oorkondes van de bond te overhandigen. Voorzitter Henk Meeuws sprak de kersverse jubilarissen toe om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij het koor.

Willy van Bragt, maar liefst 70 jaar lid, mag je met recht een trouw lid noemen. Hij ging al zingen bij De Nachtegaal toen hij nog maar 17 jaar jong was. Hij is dus nu bijna net zo lang lid van het koor als dat De Nachtegaal bestaat (72 jaar). Hij zingt al jaren als tweede tenor en bezoekt nog trouw de wekelijkse repetitie op maandagavond. Naast het zingen heeft Willy voor het koor ook altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Hij maakte o.a. de vitrinekast waarin de medailles en bekers staan, hij bezocht zieke leden en was lange tijd door weer en wind de vaste bezorger van de post van het koor. Ondanks zijn inmiddels ook aanzienlijke leeftijd zit er nog maar weinig sleet op zijn wekelijks getrainde stembanden. Naast de Nachtegaal zingt Willy ook bij Bonum Tenete.

Jan Hurkmans (60 jaar lid) kwam in januari 1957 het koor als eerste tenor versterken. Hij heeft zonder onderbreking steeds bij die partij gezongen. Van beroep boekhouder en dat heeft geresulteerd in talrijke kascontroles die hij bij De Nachtegaal heeft gedaan. Hij is ook de man die het repetitiebezoek van de eerste tenoren bijhoudt. Verder heeft Jan zitting gehad in diverse commissies en kon het koor altijd een beroep op hem doen als er weer eens iets gedaan moest worden. Ook is Jan een vraagbaak voor het koor. Als er iets moet worden gedaan staat hij klaar.

Hein Joosten (40 jaar lid) kwam bij het koor in 1977. Hein werd bestuurslid in 1990 en werd in 1991 vice-voorzitter. Hij heeft dit enkele jaren gedaan totdat drukke werkzaamheden hem noopten als bestuurslid op te houden. Hein zingt al vanaf het begin bij de baritons. Hein heeft jarenlang de sponsors voor het koor geworven. Ook heeft hij mede zorggedragen voor de beschermraad. Via zijn kennissenkring heeft het koor in 2015 de eucharistie in Vught mede opgeluisterd. Daar zongen ze voor de tweede keer het Magnificat van Jan Nieland.

Harrie Maas (40 jaar lid) werd lid in 1971. Dat lidmaatschap werd vanwege zeer drukke werkzaamheden ruim vijf jaar onderbroken. Hij begon en zingt nu nog steeds als eerste tenor. Harrie is een trouwe zanger al moest hij bij drukke werkzaamheden als zelfstandige wel eens een paar repetities missen. Tegen de tijd dat de Kennedymars weer voor de deur staat wordt er fanatiek getraind en laat hij zich graag sponsoren, waardoor de kas van de vereniging weer extra wordt gevuld. Harrie maakt ook deel uit van het team van het koor dat oud papier ophaalt in Someren.