SIRIS.nl

Asten op de catwalk

Vorig jaar vond de eerste editie van ‘Asten op de catwalk’ plaats.

Deze nieuwe koopzondag, speciaal voor de modewinkels, was een groot succes en ook dit jaar wordt de groene loper uitgelegd. Deze koopzondag met catwalk wordt gehouden op zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur,

Door het hele centrum van Asten wordt een loper uitgelegd. Deze keer niet in de traditionele rode, maar frisse lentegroene kleur. Dit wordt de langste loper  in de verre omgeving: bijna een kilometer lang. Over deze loper zullen meer dan honderd modellen hun nieuwste voorjaarscollectie aan het publiek presenteren. De stoet wordt voorafgegaan door een golfkarretje met hippe, swingende muziek. Als het autootje voorbij komt sluiten de modellen vanuit de betreffende winkels aan. Zo vormt zich een steeds langere optocht door het centrum van Asten. De bakfiets met DJ zorgt voor een swingend einde van de stoet.

No 49 is het startpunt van de route. Van daaruit gaan ze naar de Emmastraat, dan bij Pril Geluk de Midas in, dwars door de Midas richting Deezz Menswear. Vanuit Deezz Menswear doorsteek naar Kompas. Rondje Kompas, weer terug door de doorsteek, naar de Markt. Op de Markt zijn we helemaal compleet. Daar gaan de modellen een achttien meter lange verhoogde catwalk op. We hopen natuurlijk op heerlijk terrasweer, zodat de bezoekers vanuit het terras vanaf eersterangs plaatsen kunnen toekijken. Vanaf de markt lopen de modellen de hele ronde nog een keertje door het dorp en de show wordt afgesloten op de Markt.

De eerste modellen beginnen om 14.00 uur te lopen en eindigen rond 14.45 uur op de Markt. Het hele spektakel herhaalt zich om 15.00 uur met een tweede show. Ook dan starten we weer bij No 49 met een klein groepje en pikken we steeds meer modellen op tijdens de route. Meer dan vijftien winkels doen mee aan de modeshow, meer dan dertig winkels openen hun deuren.

De begeleiding ligt in handen van Otto Spierings. Otto loopt mee met de modellen. Hij geeft op ludieke wijze commentaar en interviewt toeschouwers en mndellen. Maar er is nog meer interactie. Drie acteurs van Tejatergroep 2000 presenteren zich als modepolitie en voorzien bezoekers op komische wijze van gratis kledingadvies.

De modeshow wordt aangevuld met een kassabonactie. Klanten kunnen op 2 april in de winkels die aan de actie meedoen hun kassabon achterlaten voorzien van naam en telefoonnummer en maken daarmee kans op een van de vele prijzen. De winnaars worden uiterlijk dinsdag 4 april bekend gemaakt.

Ook in de winkels zelf wordt extra aandacht aan het evenement besteed. Bezoekers worden verwelkomd met een gratis hapje en drankje, muziek of workshop. In Midas staan een aantal extra kraampjes op het gebied van mode en beauty.

De deelnemers aan de modeshow en open op 2 april zijn Shoeby, Bike Totaal Luke van Leeuwen, Brownies & Downies, Charlaine Bodywear, Deezz Menswear, El Vita, Shake It, Pril Geluk, No Kidding, HEMA, Moois, NO 49 Ladiesfashion, Pets Place, Oogwereld Philip, Van Mierlo Schoenen, Maries Boetiek en Verdonschot mode.

Verder doen niet mee aan de show, maar gaan wel open op 2 april Albert Heijn, Venkel & Vijg, Plus, Blokker, Wim vd Loo Schoenmaker, Baboba, Primera, Pasta e Piu, Bakkerij Broekmans, Shoetime, Zeeman, Telecombinatie Asten, Ter Stal, het Kadohart en Etos.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van café-zaal-eetcafé Jan van Hoek, Partyhome Verhuur & Entertainment, Golfbaan ’t Woold, Smartphone & Iphonereparatie Asten en Bike Totaal Luke van Leeuwen.