SIRIS.nl

Twee nieuwe leden van verdienste bij mannenkoor De Nachtegaal

Tijdens de jaarvergadering van mannenkoor De Nachtegaal uit Someren op dinsdag 21 maart werden Harry Leenen en Wim Bruijstens gelet op de vele verdiensten, hun inzet en verenigingstrouw op voordracht van het bestuur bij unaniem besluit tot leden van verdienste benoemd.

Voorzitter Henk Meeuws prees de kwaliteiten en verdiensten van de twee koorleden en sprak zich zeer lovend uit over hun inzet en verenigingstrouw .

Harry Leenen is al meer dan 45 jaar een zeer gewaardeerde bariton en is daarnaast vanaf 1986 onafgebroken bestuurslid bij het koor. Aanvankelijk als penningmeester en sedert 2001 als secretaris en ook nog een heel snelle. De verslagen verschijnen als regel binnen 24 uur na afloop van de bestuursvergaderingen. Feitelijk zou Harry al vijftig jaar lid van het koor kunnen zijn geweest, maar hij heeft zijn lidmaatschap voor vijf jaar onderbroken, omdat hij tijdens zijn verkeringstijd zondags naar zijn meisje ging en daardoor de repetities, die vroeger op zondag werden gehouden, niet kon bijwonen. Harry is ook een actieve wandelaar en heeft al zes keer deelgenomen aan de Kennedymars en haalde op die manier sponsorgelden binnen voor het koor.

Wim Bruijstens is al ruim ruim veertig jaar lid dat van De Nachtegaal. Hij is een uitstekende eerste tenor. Dirigenten en leden hadden en hebben veel waardering voor zijn zangkwaliteiten. Hij was 21 jaar bestuurslid waarvan tien jaar secretaris en zes jaar voorzitter. Inmiddels is hij lid van de muziekcommissie, is verantwoordelijk voor de zaalinrichting tijdens repetities, voorzitter van de werkgroep die de zangmappen verzorgt en lid van de werkgroep podium/pianovervoer.