Koningsfestival in Someren-Eind

Het Einderplein in Someren-Eind is op woensdag 26 en donderdag 27 april het decor voor het Koningsfestival.

Op woensdag 26 april start het programma van Koningsnacht om 19.00 uur. Twee bands staan op het programma: Frendz Ferdinand en feestband Qnøt.

De entree voor deze avond bedraagt € 5.

Op Koningsdag worden alle kinderen van groep 1 tot en met 8 om 9.00 uur verwacht op het Einderplein met hun fiets, bolderkar, skeelers of wat dan ook.

Op het plein liggen materialen en versieringen klaar, die gebruikt kunnen worden om alles om te toveren tot een fantastisch Koningsdag-voertuig. Als iedereen klaar is trekken de deelnemers in optocht door Someren-Eind. Dit zal tot ongeveer 10.00 uur duren. Het B-orkest van Muziekvereniging Juliana geeft daarna nog een miniconcert op het podium van het Einderplein.

Om 10.30 uur start, in samenwerking met Dansschool Hellendoorn, een stoere dansworkshop. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven met het formulier dat op basisschool De Vonder wordt uitgedeeld. Zorg dat je makkelijk zittende kleding en je ‘dansschoenen’ aan hebt.

Rond 12.00 uur reiken Prins Marcel III en Prinses Elles de prijzen uit voor de mooist versierde voertuigen. Ook treden dan alle kinderen op die deelgenomen hebben aan de dansworkshop.

Om 12.30 uur start het beachvolleybal. Inschrijven met een team kan vanaf via e-mail koningsfestival.somereneind@gmail.com.

Inschrijfgeld per team is € 25, waarvoor je een leuke goodiebag ontvangt om met je teamgenoten de dag energiek door te komen. Een team bestaat uit minimaal vijf personen. Minimumleeftijd is 15 jaar.

De sportieve strijd eindigt om 17.00 uur in een spectaculair finalespel.

Direct na het finalespel starten Die Partykanonen, een negenkoppige d’Endse feestband, die het complete repertoire van Dieter Thomas Kuhn speelt.