Rien van Horik presenteert eerste Wielercafé Deurne-Zeilberg

Op de laatste vrijdag van juli keert de legendarische wielerronde de Nacht van de Zeilberg weer terug op de landelijke wielerkalender.

In de aanloop naar Brabants’ gezelligste wielercriterium wordt er op donderdag 20 april voor het eerst in Deurne een Wielercafé georganiseerd. Dit is een initiatief van de organisatie van de Nacht van de Zeilberg en toerclub TWC ‘t Verzetje.

Er zijn een vijftal regionale bekende (ex)wielrenners uitgenodigd. De 24-jarige Mike Teunissen uit het Limburgse Ysselsteyn fietst dit seizoen als prof in de kleuren van het Team Sunweb-Giant. Hij blikt terug op de voorjaarsklassiekers en kijkt vooruit naar de rest van het wegseizoen. Zijn voormalige plaatsgenoot Peter Winnen won tweemaal de Tourrit naar de top van de Alpe d’Huez en eindigde in de jaren tachtig als derde in de eindstand van de Tour de France. Sanne van Paassen uit Vlierden is inmiddels gestopt met wielrennen. Ze behoorde tot de top van de internationale veldrijdsters. In 2011 won ze de Wereldbeker veldrijden. Frank van Bakel uit Deurne was in zijn actieve jaren een professioneel veldrijder met o.a. overwinningen in de Super Prestigeveldritten en een podiumplaats tijdens het WK. Eddy Bouwmans uit Gemert veroverde als jonge beroepsrenner de witte trui van het jongerenklassement in de Tour. Hij is als adviseur verbonden aan de organisatie van de Nacht van de Zeilberg. Een speciale gast is de commercieel directeur van Movico Stefan Aspers. Movico richt zich op mobiele evenement marketing. Het Deurnese bedrijf verzorgt o.a. de aankleding van de start en finish in de Tour de France.

Wielerpresentator Rien van Horik uit Someren presenteert het Wielercafé en fungeert (samen met Sanne van Paassen) als quizmaster bij het hilarische “Petje op petje af” waarmee de wieleravond wordt afgesloten. Het Wielercafé vindt plaats op donderdagavond 20 april 2017 in zaal De Zwaan in Deurne-Zeilberg. De aanvang is om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur.

Meer informatie: www.rienvanhorikcycling.nl.