SIRIS.nl

Basisschool ’t Rendal herdenkt bevrijding

Basisschool ’t Rendal in Lierop heeft in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd.

Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding.

Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette die op de laatste dag van de Tweede Wereldoorlog hier in het zuiden sneuvelde op de hoogte van Oeijenbraak.

De adoptie is een activiteit van de school in het kader van een initiatief van de landelijke 4 en 5 mei Stichting nl. 'Adopteer een monument'.

De school zegt daar in toe elk jaar aandacht te besteden aan het geadopteerde monument. 't Rendal werkt hierbij samen met de evenementenstichting Lierop 825. Er worden gastlessen gegeven in groep 7 en er is een monumententocht door de kom van Lierop onder leiding van Ben van Bussel.

Donderdag 11 mei wordt onder leiding van Gerard Geboers het onderduikerskamp bezocht en na afloop vanaf 12.00 uur is er in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraat een herdenking bij het Frank Doucettemonument; een afsluiting met herdenking door 't Rendal, gedichten door kinderen, een bloemenhulde en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat.

Iedereen is welkom.

Programma donderdag 11 mei:

8.30 uur: groep 7 vertrekt vanaf school naar ’t Pastoorke op Moorsel

9.00 uur: aankomst op Moorsel en kennismaking met Gerard Geboers

Vertrek te voet naar het onderduikerskamp. Route volgen zoals onderduikers deze ook volgden vanaf Moorsel

9.45 uur: bezichtiging en bespreking van het onderduikerskamp

10.30 uur: te voet terug naar Moorsel

11.00 uur: per fiets naar school

11.45 uur: vanuit school naar het Frank Doucettemonument waar de school haar eigen herdenking houdt i.s.m. de bewoners van de Frank. Doucettestraat.

12.00-12.30 uur: kranslegging en herdenking.