NWC knokt zich langs RKVVO en heeft zicht op direct lijfsbehoud

NWC (Asten) gaat zich opmaken voor een razend spannende laatste speeldag.

Op zondagmiddag 7 mei zetten de oranjehemden een mooie stap richting lijfsbehoud via een klinkende 1-4 overwinning bij RKVVO. De Astenaren staan nu nog wel elfde, maar hebben volop kans om boven de streep te eindigen.

NWC heeft nu 27 punten, evenveel als Mierlo-Hout. De Helmonders overleggen een beter doelsaldo en dus staat de Astense formatie van Wim Cooijman op een play-offplek. Als NWC zondag thuis wint van IVO en Mierlo-Hout laat punten liggen bij runner-up Venlosche Boys, is handhaving een feit voor NWC.

De middag begon allerminst positief voor de bezoekers. Al binnen twee minuten lag de bal achter goalie Gijs Brüsewitz, die zag dat Luuk Castelijns op een gevaarlijke plek balverlies leed. Tom van Bussel kon de uiteindelijke doelpuntenmaker Jordan Bujitu vervolgens ook niet afstoppen, waardoor RKVVO al snel de voorsprong greep: 1-0. NWC liet zich niet uit het veld slaan en herpakte zich vrijwel direct. De oranjehemden gingen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en die leek zich al snel aan te dienen. Martijn Ghielen en Sander van den Eijnde kwamen beide in kansrijke positie, maar toonden te weinig power in de afronding. Even later werd Jeroen van Deursen gevloerd in het strafschopgebied en een strafschop zou de juiste beslissing zijn van arbiter Peeters, maar hij liet doorspelen. NWC bleef de bovenliggende partij en kwam na ruim een half uur verdiend op gelijke hoogte. Van Deursen kopte een hoekschop van Arne van Geffen in de lange hoek raak: 1-1. Nog geen drie minuten later beging een RKVVO-verdediger een handsbal en ging de bal nu wel op de stip. Van Deursen maakte geen fout en zette ook de 1-2 op zijn naam. Met deze terechte tussenstand gingen NWC en RKVVO, dat al ‘klaar’ is dit seizoen, de rust in.

Na rust liet NWC de thuisclub wat meer komen. RKVVO had het meeste balbezit en werd meerdere malen dreigend, zonder veel grote kansen te creëren. NWC verdedigde prima, al kreeg RKVVO één dot van een kans. Spits Bart Sanders verwerkte een voorzet van Bujitu bijna tot goal, maar sluitpost Brüsewitz stond goed zijn mannetje en plukte de bal knap uit de lucht. NWC loerde op de tegenaanval en werkte zich een slag in de rondte om de zege over de streep te trekken. De beslissing viel in de 77e minuut, toen verdediger Tom van Bussel uit een corner binnentikte: 1-3. De Oerlenaren waren verslagen en in de allerlaatste minuut pikte de onverzettelijke Sander van den Eijnde nog een doelpuntje mee. Hij kon voor open doel binnenwerken nadat RKVVO-keeper Wouter Verhoeven een inzet van Van Deursen nog had tegengehouden: 1-4. NWC boekte daarmee een uiterst belangrijke zege en kan zichzelf zondag een geweldige dienst bewijzen, al is het nog wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Opponent IVO, dat in Asten moet winnen om nog aanspraak te maken op de play-offs, vecht voor de laatste kans. Wat dat betreft belooft het een zinderende zondag te worden op sportpark ’t Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Luuk Castelijns (79’ Leon van den Bosch), Martijn Henst, Arne van Geffen, Roel Jansen, Martijn Ghielen (46’ Gianni Steijlen), Martijn Mulder (75’ Teun van Erp), Jeroen van Deursen en Sander van den Eijnde.