Winst Someren houdt competitie levend

Op sportpark De Potacker won SV Someren met 3-0 van BSV Limburgia.

Freek van Bussel was het goudhaantje voor de blauwwitten met twee treffers. Koen de Louw scoorde het andere doelpunt.

SV Someren bewijst de laatste weken dat het wel degelijk kan scoren. Na de 0-4 winst op het Tilburgse Sarto (in de Omroep Brabant Cup), werd Venray in eigen huis met 0-2 verslagen. De 3-0 overwinning op BSV Limburgia bevestigt de vorm waarin de blauwwitten momenteel verkeren.

Evenals vorige week ging de thuisclub goed van start. De tegenstander uit Brunssum moest alle zeilen bijzetten om de Somerense aanvallen te pareren en dat leverde de bezoekers binnen 20 minuten drie gele kaarten op. De derde gele kaart was overigens het gevolg van protesteren. Tini Imad, een van de vier Belgen, waarmee Limburgia zich tijdens de winterstop versterkte, werd op de rand van de zestienmeter ten val gebracht. De Limburgse aanhang claimde een strafschop, maar scheidsrechter Kox wuifde alle protesten weg en liet doorspelen. Even later gaf Bas Boonman een perfecte voorzet op Freek van Bussel, die in de korte hoek opdook en de 1-0 scoorde. Halverwege de eerste helft mocht Freek een vrije trap nemen op ruim 20 meter van het doel. De bal werd geblokt en viel voor de voeten van Oelse Venhuizen. De Somerense verdediger leverde een perfecte voorzet af, die door Koen de Louw werd binnengekopt, 2-0.

Daarna zakte de thuisclub in en liet het initiatief aan de gasten. Die kwamen echter niet verder dan een gevaarlijk schot van Mike Willems, dat goed werd gepareerd door doelman Maarten Werts.

Ook na rust had Someren het betere van het spel. De thuisclub kwam op 3-0 na een fraaie treffer van Freek van Bussel, die een strakke voorzet van Thijs Cortenbach uitstekend met het hoofd verzilverde. Thijs scoorde zelf ook nog, maar zijn doelpunt werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Na een goede aanval over rechts kwam verdediger Niels Schweren vrij voor het doel. In plaats van zelf de trekker over te halen, legde hij de bal breed op Freek van Bussel, die echter een verdediger op zijn weg vond. Ook Bas Boonman was nog dichtbij een vierde doelpunt, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt.

In de slotfase moest Limburgia verder met tien man. Invaller Bjorn Souren kreeg direct rood nadat zijn elleboog het hoofd van Rob van Santvoort raakte. Daarna was de wedstrijd helemaal een gelopen race.

Door de goede uitslagen van de laatste weken heeft Someren weer aansluiting gekregen met de teams, die op de plaatsen 9 tot met 12 bivakkeren. De strijd in de eerste klasse D is nog lang niet gestreden.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley v.d. Boomen (80 Rob van Santvoort), Niels Schweren, Oelse Venhuizen, Mike Kusters, Stijn Kusters, Koen de Louw, Thijs Cortenbach, Bas Boonman, Rowel Deelen ( 69 Salim Zeroual), Freek van Bussel (73 Nick Kusters)

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek