Ard Verheijen wint vierde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 11 juni werd in visvijver De Witte Bergen in Heusden de vierde wedstrijd om de titel Vijvervirtuoos gevist onder tropische omstandigheden.

Er waren dertig deelnemers die hun beste – hopelijk met factor 50 ingesmeerde – beentje voorzetten.

De vaste stok vissers zaten, voor het eerst dit jaar, op de lange kant. De vangsten waren daar ongekend goed. Winnaar werd Toine van den Dungen met 33 kg. Tweede werd Martijn van Eijk met 29 kg. Derde werd Piet van Lieshout met ruim 17 kg.

Voor de vrije hengel waren er twee vakken uitgezet; op de puinkant en om het eiland. Op de puinkant stonden direct de hengels krom bij velen. Robin van Houts eindigde uiteindelijk op ruim 40 kg. Dat was bijna 10 kg meer dan de runner-up en dat was, voor de verandering, Hans Salimans. Hans had 30.574 gram en dat was precies 12 gram (!) meer dan Jo Franssen. Hans gaat zo onbedreigd richting de titel.

Bij de vrije hengel gold hetzelfde als bij de vaste stok. Heb je een serieus gewicht gevangen, zoals Robin en toch win je de wedstrijd niet. Ard Verheijen was dit keer namelijk baas boven baas. Hij wist ruim 49 kg te vangen. Het hoogste gewicht van het jaar en het vijfde gewicht ooit. Tot nu toe dan want zoals de vangsten zich tot nu toe ontwikkelen lijkt het een kwestie van tijd of er wordt nog meer gevangen. Tweede in dit vak was Eric van Houts met ruim 29 kg.

Hiermee zijn we over de helft van de competitie dit jaar. Voorzichtig kan gesteld worden dat Piet van Lieshout er bij de vaste stok goed voor staat en dat Hans Salimans er zeer goed voor staat bij de vrije hengel. Iedereen heeft twee afvallers en er zijn nog drie wedstrijden te gaan, dus wie weet wat er nog gaat gebeuren. Op 9 juli weten we meer als de vijfde wedstrijd gevist gaat worden. Daarvoor is er eerst op 25 juni nog het Koningsvissen. Aanmelden hiervoor kan bij Ard Verheijen.