Presentatie technasiumleerlingen klas 2 en 3

In klas 2 en 3 van het Technasium van het Varendonck College in Asten sluiten de leerlingen het vak Onderzoek en Ontwerpen traditiegetrouw af met een presentatiemarkt.

De leerlingen van klas 2 zijn bezig met een project voor Conveni uit Liessel. Conveni heeft een groot assortiment aan producten. Naast bekende pizza’s, sauzen en soepen produceren ze (voorgekookte) maaltijden. Recent toegevoegd in het assortiment, zijn de zogenaamde ‘to go’ producten. De leerlingen hebben de opdracht gekregen om een nieuwe variant voor het assortiment ‘to go’ te ontwikkelen.

In klas 3 zijn de leerlingen bezig met een project naar aanleiding van het STRP-festival. Tijdens dit festival in het Klokgebouw in Eindhoven hebben de leerlingen diverse kunstwerken bekeken. In dit project gaan zij een nieuw technologisch kunstwerk ontwerpen met aantoonbaar raakvlakken met de bijgewoonde tentoonstelling ‘Senses & Sensors’.

Op dinsdag 27 juni zullen de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgevers en aan de ouders. Deze eindpresentaties vinden vanaf 14.00 uur plaats in marktvorm in de aula van het Varendonck College in Asten.

De opdrachtgever zal beoordelen of de leerlingen de opdracht goed hebben begrepen en of aan alle wensen is voldaan. In overleg met de docent zal daarna de productbeoordeling van de leerlingen plaatsvinden.