Scarabee speelt ‘As werken in ’n fleske zat'

Seniorentoneelgroep Scarabee brengt op zondag 22 maart twee keer het kluchtige blijspel ‘As werken in ’n fleske zat’ in de regie van Thieu Donkers.

Het stuk, in Brabantse dialect, wordt gespeeld in gemeenschapshuis De Klepel in Asten.

De middagvoorstelling begint om 14.00 uur en de avondvoorstelling om 20.00 uur.

De entree bedraagt € 7.

Op zondagmiddag kunnen kinderen t/m 12 jaar de voorstelling gratis bezoeken.

Inhoud:

Lowie Leenders heeft het werken echt niet uitgevonden. In het hele dorp kennen ze hem als Luie Lowieke. Als hij weer een baantje heeft, dan duurt dat meestal niet lang. Langs de deuren encyclopediën verkopen ... tja, die boeken wegen toch wel erg zwaar. En huis-aan-huisbladen rondbrengen: dat is alles bij elkaar wel heel wat kilometers lopen. Als tuinman bij de zusters mestkruien: “van kruie krijgde ’n rooie kop en laang èrm.. en grote neusgaten” vindt Lowieke. Nee nee, “As werken in ’n fleske zat.. dan kwam bij Lowieke ’t stöpke d’r nooit vanaf!”

Lowie is getrouwd met Sjan en die heeft het niet gemakkelijk met hem. En het ergste is: ze gelooft écht dat hij zo’n kaoje rug heeft. Het liefst ligt Lowieke dan ook de hele dag op bed, met een reep chocolade of een blok Mars als versterkende middelen. Totdat het dokter Dekkers te gortig wordt. Die heeft al lang door dat Lowieke lijdt aan “slomeritis” een kwalijke ziekte, die alleen te bestrijden is met injecties met “simulantine”. Een echt paardenmiddel: toen Janus d’n Beer, de sterkste man uit een naburig dorp, die injectie kreeg liep hij gillend de straat op, zijn pyamabroek op zijn enkels! En dat was nog maar één spuit, van één cc: Lowie krijgt van dokter Dekkers vier cc per spuit voorgeschreven. En dat per bil!
Zal deze therapie Lowieke kunnen genezen? En gebeuren er, buiten Lourdes, nog meer wonderbaarlijke genezingen.