SIRIS.nl

Glasvezelcampagne Mabib van start

Eind april werd op het gemeentehuis van Laarbeek een convenant getekend tussen Mabib en zeven Brabantse gemeenten (waaronder Asten en Someren) voor de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied.

Om de glasvezelcampagne in Asten en Someren officieel in te luiden vond op woensdag 28 juni een kick-off event plaats in restaurant De Hoijse Hoeve in Someren.

De aanwezige klankbordgroepleden, ambassadeurs en enkele geïnteresseerde bewoners luisterden aandachtig naar ambassadeur Harrie Reinders, Pieter van Grunsven, directeur van Mabib, en pastor Frans Wijnen, die sprak over de belangrijke rol van internet binnen de kerk. Daarnaast kregen zij de gelegenheid vragen te stellen aan serviceproviders Caiway, Solcon, Cbizz en Weserve. De avond werd van feestelijke muziek voorzien door het muzikale trio Kuifje in Tibet.

In september van dit jaar houdt Mabib vijf informatieavonden in Asten en Someren. Bewoners ontvangen hier tijdig een uitnodiging voor in de brievenbus. Deze informatieavonden zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerde bewoners van het buitengebied in Asten en Someren.

Na 13 november maakt Mabib de balans op: als 55% van de inwoners in het buitengebied zich dan heeft aangemeld kunnen ze de bouw voorbereiden en starten ze met graven.