Expositie 'Wij uit Someren-Noord' in gemeentehuis Someren

Wethouder Gonnie van Bussel opende op woensdag 5 juli de expositie 'Wij uit Someren-Noord' in het gemeentehuis in Someren.

De expositie bestaat o.a. uit gefilmde en gefotografeerde beelden van inwoners uit Someren-Noord en uitvergrote foto’s van delen van bestaande interieurs in de wijk. 

De expositie schildert een portret van de inwoners van Someren-Noord. Het geeft een beeld van de mensen die in het gedeelte tussen de Kanaalstraat, het Wilhelminaplein en de Speelheuvelstraat van Someren-Dorp wonen. 

Zo is er beeldhouwkunst, schilderkunst en keramiek te zien, die gemaakt zijn door de inwoners van de wijk en zijn er bijzondere verzamelingen te bewonderen.

Ook worden er filmpjes vertoond waarin wijkbewoners vertellen hoe ze in Someren-Noord terecht zijn gekomen en is er een actieve wijkbewoner geportretteerd door een lokale filmmaker uit Someren-Noord. Kortom, het is een vrolijke boel, een kijkspektakel waarin u via een omweg kennismaakt met de mensen en de vele gezichten uit Someren-Noord. 

Het kunstproject 'Wij uit Someren-Noord' bestaat uit drie onderdelen. In september dit jaar volgt een kunst-kijk-tuinen-wandelroute en wordt er in gemeenschapshuis De Weijers een fototentoonstelling gehouden met foto’s van vroeger en nu. 

De onderdelen samen laten de gezichten van Somerenaren én het gezicht van Someren-Noord zien aan elkaar en aan iedereen die er niet vandaan komt.

De makers en samenstellers van het kunstproject zijn Ine van de Ven (beeldend kunstenaar/cultuurcoördinator), Tinus Derks (beeldend kunstenaar), Marlon Tielemans (docent/kunstenaar), Angelique van de Ven (fotograaf) en Josien van Geffen (fotograaf).

Iedereen is welkom om de expositie te komen bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.