Bibliotheek Helmond-Peel actief in de zomermaanden

Tijdens de zomervakantiemaanden is er van alles te doen in de vier vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel: Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Interessante workshops voor de jeugd, leuke acties waar je een prijs mee kunt winnen en het lenen van e-books en luisterboeken wordt heel aantrekkelijk gemaakt in de vakantietijd.

In de VakantieBieb vind je meer dan zestig mooie e-books voor het hele gezin. Je hoeft geen lid te zijn om deze boeken te kunnen lezen. De VakantieBieb is nu open voor jeugd en volwassenen. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. Download de app op www.vakantiebieb.nl.

Tijdens de schoolvakantie heeft Bibliotheek Helmond-Peel weer een speciaal ontdek-zomerprogramma. Iedere week leuke workshops voor kinderen in allerlei leeftijden. Workshops van o.a. Mad Science, de TechniekBieb, Curiosity World en Circus Jacona worden aangeboden in alle 4 de vestigingen. Kijk op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

In de bibliotheek krijg je voor elk gelezen boek in de schoolvakantie een sticker in je boekje. Met drie stickers krijg je een gratis filmkaartje voor een filmvoorstelling in De Ruchte in Someren op zondag 10 september, het Cultuurcentrum Deurne op woensdag 13 september of De Cacaofabriek in Helmond op zaterdag 16 september. De spaaractie is voor kinderen vanaf groep 3.

Leen in juli en augustus dvd’s, boeken, tijdschriften en/of cd’s bij jouw bibliotheek en spaar voor een heerlijke lunch bij Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond of bij Gastvrij & Zo in Deurne. Per bibliotheekbezoek krijg je één sticker in je spaarkaart. Bij drie bezoeken heb je al koffie met gebak verdiend. Bij vijf bezoeken krijg je van ons een gratis lunch. In september kunnen de volle spaarkaarten ingeleverd worden, voor een lunch- of koffiebon Deze bon is geldig in september en oktober.

Speciaal voor liefhebbers van luisterboeken zijn er deze zomer vijf toptitels beschikbaar die voor iedereen, leden en niet-leden, te beluisteren zijn waaronder Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon en Dagen van Schaamte van Lieneke Dijkzeul.

Naast deze toptitels zijn er nog veel meer mooie titels te beluisteren die perfect zijn voor de zomervakantie. Kijk op www.onlinebibliotheek.nl/vakantie-luisteren voor meer informatie.

Ben je liefhebber van tweedehands boeken? Bibliotheek Helmond-Peel verkoopt van 17 juni tot 27 augustus de gesaneerde materialen in Asten, Helmond en Someren: € 1 per stuk en acht materialen voor € 5.

Kijk op www.bibliotheekhelmondpeel.nl voor de gewijzigde openingstijden. Jouw bibliotheek gesloten? Je bent welkom in een van de andere vestigingen. Bovendien kun je 24/7 terecht op de website van de online Bibliotheek om e-books te lenen.